2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

lördag 5 april 2014

OM ATT GÖRA HÖGSKOLEPROVET

Varför det inte finns någon övre åldersgräns, förslagsvis 40 år, för att skriva Högskoleprovet är beyond me. Men när man nu får göra det trots över förti bast så finns det fortfarande de som är korkade nog att anmäla sig. Som det här puckot till exempel.

Varför? Tja, en del lattjo och en del kan vara bra att ha typ om man vill söka in på nån intressant kurs. Den där lattjodelen är bara lattjo innan man sitter i den där provsalen. Då är det allt annat än lattjo.

5 minuter. Så lång tid tar det för mitt huvud att börja värka. Och då är det inte som en effekt av någon av följande störande faktorer:

Snubbe i hörnet som pustar och frustar konstant. Stora stygga vargens pust och frust är en bris i jämförelse.

Fjunis på samma rad till höger som blir klar trots att det finns provtid kvar (vilket är helt obegripligt med tanke på tidspressen). Ägnar provfritiden åt att sakta sakta sakta riva av svarssidan. Att han har en rolig krullig frisyr gör eventuellt irritationen något mindre.

Jag är mer än dubbelt så gammal som merparten av deltagarna.

Killen som på rasten pratar om äventyret på finlandsbåten där han blev pruttfull på grund av att hans polare Anders fick ligga. Han blev helt enkelt sur på nämnde Anders och tog till Jägerflaskan och däckade. Hade väl varit bättre om han frågat Anders om inte de kunde ligga istället så hade han både fått ligga och sluppit bakrus.

Pappskallar som inte lyckades med den tekniska bedriften att stänga av sina mobiltelefoner. Dagens ungdom.

Ungtupparna som glider runt i bakvänd keps. Avgå.

Fast så koncentrerad som jag är idag bekommer inte ovanstående fiaskoexemplar till provtagare mig det minsta. Totalfokus på sin egen uppgift är vad som gäller, men vissa observationer är ju fullständigt omöjligt att låta bli att göra.

Resultatet? Efter att ha gjort en självrättning efter att facit publicerats vid femtiden idag kan konstateras att det gick bättre än väntat om man räknar bort den sabla huvudvärken. Rättningen lär väl ta ett tag med tanke på att det tydligen var drygt 88 000 snubbar och snubbor som var i farten idag. Blir intressant att se normeringspoängen för grupperna kepsnötter, mobilklåpare och icke-liggare. Hoppas innerligt att jag snittar högre, för annars är det nog dags att avgå.

Inga kommentarer: