2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 29 april 2014

NÅGRA IRRITERANDE SAKER MED DEN HÄR FOTBOLLSTÄVLINGEN DE KALLAR CHAMPIONS LEAGUE

Ett riskfyllt ämne det här för jag är inte riktigt säker på hur långt ett blogginlägg får lov att vara. Den här förbannade turneringen är så sjukt annoying och det blev precis ett snäpp värre:

Tyskarna på Allianz Arena sitter med klappor i händerna. Här går en och tror att det främst är ett hockeyrelaterat Smålands- och Östergötlandsproblem, men där trodde en fel.

I övrigt får det bli en kortare sammanfattning av irritationsmoment enligt följande:

* Champions League. Återkom gärna när det verkligen är mästarna som gör upp om titeln. Eller byt namn till Champions-or-second-or-third-or-fourth-place-(or-no-place-at-all-if-you-play-in-a-crap-league)-League. Alternativt får alla lag som någon gång någonsin vunnit någonting vara med (fast kanske med undantag av Nusnäs IF som råkade vinna Sparbankscupen 1993).

* Ett gäng överbetalda tomtar som får ont i höger örsnibb när bollen träffar vänster knä. Men vad gör man inte om man tjänar en miljon i veckan?

* Christiano Ronaldos pomada.

* För att ta sig till final behöver man vinna ca tretusen matcher i sjutton gruppspel. Du kan se alla matcher på din padda. Vinstmaximering. Halleluja.

* UEFA.

* Det är ingen som har svarta fotbollsskor förutom domarna. Skönt att inte alla har tappat förståndet helt och hållet trots allt.

* Alla som heter Zlatan i förnamn får inte vinna turneringen. Helt sjuk regel.

* Förra året tjänade Juventus tydligen €65.000.000 i tv- och prispengar på CL (trots att man åkte ur i kvartsfinal). Irriterande är bara förnamnet.

* Uppskattningsvis 99,5-99,99% av fotbollspubliken tycker att det är ett utomordentligt upplägg, medan vi övriga 0,5% (ev så lite som 0,01%) anser att det suger räkballe. Vi (surgubbarna) som föredrar en tävling mellan varje lands mästare i utslagstävling är förstås fast i det förflutna och får motvilligt inse att bara för att man har rätt är det inte den nu rådande världsordningen.

* Svenska lag har varit bannlysta sen tidigt 2000-tal. Rimlig regel i och för sig, men lite långsint eller? (se även lex Nusnäs IF ovan)

* Den ökade andelen ej önskvärda tv-kommentatorer som en direkt följd av alla tusentals tv-sända matcher.

* Ipswich har inte varit med i Europacupen för mästarlag (den riktiga titeln på den här - numera - hittepåtävlingen) sedan säsongen 1962-63 då det blev respass mot Milan. Skandal, skandal, en UEFA-skandal!

Man kan förstås välja att inte titta på eländet, men då får man komma ihåg att det blir väldigt lite att klaga på också och det vore ju inte roligt över huvud taget.

Inga kommentarer: