2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 14 april 2014

NÅGRA SMÅ KORRIGERINGAR

Bland det sämsta man kan hålla på med är att inte stava folks namn på ett riktigt vis. Respektlöst är vad det är. Varför håller jag på med sånt för då?

Så här ligger det till: Anna som nämndes i gårdagens inlägg heter givetvis Engebrethsen i efternamn. Skriver man som jag gjorde igår får man inte bara skämmas, men hittar aldrig hennes hemsida heller. Men nu kan ni göra det medelst länken och bevittna hennes begåvning närmare.

Vidare skulle jag vilja anföra ett ytterligare smärre klargörande vad gäller beskattningssituationen mellan motorcykelburen ungdom och mustaschbärande gitarrister.

1. Ja, det kanske inte alltid skickas kontrolluppgift från klubb med motoriserade cyklar som minsta gemensamma nämnare till musiker, trollkarl eller exotisk dansare. Men hej, det finns ju gott om exempelvis politiker som glömmer att lämna kontrolluppgift för utfört arbete. Sånt händer. Hur ska man kunna hålla koll på allt folk som passerar in och ut genom dörren liksom?

2. Om det nu skulle vara så att det är någon som får betalt så är det alltid någon annan än gitarristerna. Har ingenting att göra med att de har sämre hand med stålars än andra utan enbart för det välkända faktum att de är en av få yrkesgrupper på jorden som fortfarande närmast uteslutande jobbar på pro bono-basis. Ett par groggar i timmen håller en gitarrist på gott humör, som det heter i branschen. När sen kvällen är slut är det ingen gitarrspelare som kommer ihåg att ta betalt. Pro bono by drunkenness, som det också heter i branschen.

3. Hörsägen. Det föreligger inga belägg för sanningshalten varken i ovanstående påståenden eller vad som igår påstods kunna vara en med sanningen överensstämmande fördom vad gäller själva färgen på betalningsmedel. Herregud, den här bloggen har Wikipedia som främsta källhänvisning. Källkritik för bövelen!

I övrigt ska nog det mesta som framlades i söndagens bloggning vara hyggligt ok beskrivet (främst som en följd av empiriska studier). Borås - för att bara ta ett exempel - lär vara synnerligen hipstertätt och smurfmössor på trummisar är lika legio i musikbranschen these days som guraplinkare som lirar gratis.

Vad skönt, då har vi rett ut det här också utan några större skadeverkningar.

2 kommentarer:

Anna sa...

Goddagens! Jag la själv inte märke till felskrivningen (då jag är glad så länge efternamnet skonas från Ä, L, K eller SCH i sina skriftliga sammanhang) men tackar för rättelsen! Tack också för en rolig kväll i Bjurfors! Vi ses igen, Anna

Nigge sa...

Hallå där! Tack själv för en fantastiskt trevlig kväll i Bjurfors! Hoppas efter-turné-deppigheten inte blev allt för allvarlig.

Ha det kanoners i NY och lycka till med utställningen! Hälsa Johan så gott.