2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

lördag 9 mars 2013

ORDSPRÅK REVISITED

Det var bra längesen det avhandlades ordspråk här hos mig (typ så här längesen) Vi får således göra något åt det.

En fredag eftermiddag och en lördag förmiddag med konferens på för ändamålet anpassad anläggning. Där har man ju en utomordentlig plattform att ta avstamp i för att bränna av ett och annat ordspråk. Efter en avhandlad eftermiddag kan man tänka sig att det finns utrymme för en briljant middag med efterföljande socialisering i baren samt vid biljardbordet. Är man riktigt versatil och hamnar i slang med många av sina arbetskamrater kan det förhålla sig som så att det blir ett samtal med Hårdrocks-Ida om ordspråk. Vi har goda förutsättningar för diskussionen visar det sig. Det är ytterst få lustiga ordföljder som faller oss i smaken. Hårdrocks-Ida har bara två exempel som hon nyttjar vid väl valda tillfällen.

1. Nu får det va slutpissat bakom lån! Precis. Motsvarar "Nu får det vara nog!" Kanske mer en uppmaning än ordspråk, men det är ju fullständigt uppenbart att användbarheten är synnerligen omfattande. Hårdrocks-Ida praktiserar uttrycket frekvent på sin hårdrocksman. Givetvis endast vid väl valda tillfällen.

2. Jag har mina randiga skäl och rutiga orsaker. Har aldrig nånsin sett ett randigt skäl, ej heller några rutiga orsaker. Helt jävla obegripligt ordspråk. Jag har mina randiga tröjor och rutiga badbyxor. Vad får man för det då?

Då gör vi som så att vi behåller nr 1 och kastar nr 2 i en randig soptunna. Plus att vi för all framtid förtränger att jag strax innan avstigning från bussen drar den gamla "Man har inte roligare än man gör sig" vid en konversation med busschauffören. Jag tröstar mig med att jag inte sa "Man har inte roligare än man gör på sig". Det hade varit fruktansvärt. Fruktansvärt, I tell ya!

Inga kommentarer: