2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

fredag 7 mars 2014

EN KATTS FAVORITPLATSER - EN LISTA (SURPRISE)

Ursäkta, kan ni göra lite plats här? Standardformulär 1A i en katts livsföring rent andemeningsmässigt. Nu är kattdjur oftast inte så exemplariskt verbalt uppfostrade att de infogar ett 'ursäkta', utan går oftast mer rakt på sak. Mer typ som 'flytta på dig tvåfotade blekansikte, här kommer jag'. Medelst attityd, inte rent språkligt.

Den som någon gång råkat läsa på den här virtuella bloggplatån drar sig säkerligen till minnes att listor, uppradningar och punktade inlägg regerar hårdare än Magnus Ladulås (förr i tiden var det som han höll på för er som tog en liten lur på historielektionerna) någonsin gjorde (och det vill inte säga lite). Paranteser är också ett frekvent förekommande inslag om nu någon har missat det. Men. Nu höll vi ju på och pratade katt, så katt it is. 

Enter fredagslista på Fröken Sallys favoritplatser i huset, utlagda i fallande popularitetsordning för att spara den göttigaste platsen till sist (observera att Systersektionen lyser med sin frånvaro i utläggningen då annektering av katt följt av tvångsgosning av densamma inte faller in under nämnda kattdjurs favoritplatser). Börja således inte läsa nerifrån och upp nu när du ändå kommit så långt in i den här texten genom att läsa på traditionellt västerländskt vis. Keep calm och fortsätt på den inslagna vägen:

17. Mattan i hallen.

16. Mattan i badrummet.

15. Mattan på toan utanför duschen.

14. Mattan i TV-rummet.

13. Jämnt skägg mellan övriga mattor i huset. Hyggligt förtjust i mattor den här minipantern. Maniskt förtjust vid närmare eftertanke. Sjukligt mattig.

12. Ena soffan i vardagsrummet.

11. Andra soffan i vardagsrummet.

10. Soffan i TV-rummet. Vi har inga fler soffor, annars hade det nog fått plats en eller annan till på listan. 

9. Random stol i köket, bara den har en stolskudde. Ett jävla oskick. Inte bara får en byxbaken nerlusad med massor av katthår, ska hon lyftas bort följer hela stolen med. Starka klor på såna här hårbollar.

8. Sittandes på klösgrejen. Gärna när hon vill se lite extra chefig ut. Faller platt kan jag meddela. Platån är på 80 centimeters höjd.

7. Fönstret i grovköket. Spanar järnet på fågelhuset som hänger i stortallarna på framsidan av huset. Leker stake-out-panter.

6. Fönstret i tvättstugan. Skaffar cobravinkel på pippifåglarna och letar andra angreppssätt än från grovkökshållet. Kollar ibland också av vädret från denna hennes sjätte bästa favoritplats. En av få naturliga kattvädergeni på den här sidan ekvatorn (föreställer jag mig i alla fall, det verkar ju osannolikt att det finns särskilt många katter som specialiserat sig på just det gebitet).

5. Lilla Sektionens säng. Med eller utan sällskap verkar egalt. Sover som en stock.

4. Fru Nygårds säng, särskilt när frun ifråga somnat ifrån något TV-program i soffan från punkt 10. Sover som en sann stockdragare.

3. På matbordet vid frukost. Eller på tidningen om jag läser någon sådan. Helt oförstående för uppmaningarna att man inte beter sig på det viset. Fast katter kan ju inte läsa så det kanske är för mycket begärt, vad vet jag.

2. Varhelst man kan klösa på något och uppmärksamma människopopulationen i habitatet på att det är dags att öppna dörren igen för 57:e gången på ett dygn eller att det faktiskt börjar ta slut på torrfoder i matskålen.

1. Runt mina ben. Ambulerande förstaplats var väl kanske inte vad en kunde ha trott när vi började med att riva av plats 17? Om det inte finns en snubbla-på-katt-försäkring är det hög tid att instifta en sådan ögonaböj. Katten klarar sig alltid, men en dag kommer hon fälla den här furan så den ramlar rakt in i en dörr och aldrig mer ser dagens ljus. Jag kommer lämna instruktioner till mina efterlevande att åberopa överlagt kattsinnesdåd.

Avslutningsvis skulle jag vilja gratulera mig själv med en medelstor tårta till ännu en fullständigt oanvändbar lista. Grattis.

Inga kommentarer: