2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 4 mars 2014

KATT VS PANDA

Många med mig funderar oproportionerligt mycket över hur en katt står sig i jämförelse med en panda inom vissa specifika områden. Med många menas i detta fall inte nödvändigtvis jättemånga, eller ens någon faktiskt. Vid närmare eftertanke är det kanske mest jag som går och grunnar på förhållandet katt kontra panda. Men nu när ingressen är skriven finns det ingen återvändo. Pass på.

Många - eller ja, ni fattar ungefär hur många - kan vid en första anblick tycka att katten och pandan har en hel del gemensamt vad gäller pälskvalitet, färger och tveksam kosthållning. Visserligen förhåller sig det på det viset inom vissa områden, men som nedanstående head to head tydligt ska visa finns det olikheter som gör att gemene man tar sig för pannan och undrar om djurarterna ifråga ens finns på riktigt.

GREN 1 - FÖDOINTAG
Som tidigare avslöjats på Popskolan by Nigge äter pandan sjukligt mycket bambu. Enligt en svensk tidning som blogginnehavaren ibland läser när tillfälle ges behåller pandan endast 30% av det enorma näringsintaget, vilket i sin tur betyder att 70% måste ta vägen någon annanstans. Vad, förslagsvis, gör man med avfallet? Te så klart. Världens dyraste tydligen. Katten å andra sidan klämmer inte ur sig särskilt mycket och mig veterligen har ingen ännu kommit på att göra te av skiten. Katt 0 Panda 1.

GREN 2 - GÅ IN OCH UT GENOM EN YTTERDÖRR FLEST GÅNGER PÅ 24 TIMMAR
Kattens främsta hobby. Pandan vet inte ens hur man gör, den tror förmodligen att dörren är mat. Missen vinner den här grenen hundra gånger av hundra. Med att vinna den här grenen hundra gånger av hundra menas i det här fallet att man fetlosar den här grenen. Katt 0 Panda 2.

GREN 3 - KLÖSA PÅ ALLA I NÄRHETEN VARANDES SOFFOR
Inte pandans bästa gren eftersom den åt upp alla i närheten varandes soffor redan igår. Kattdjuret kan klösa skiten ut en soffa medan den sover. Katt 1 Panda 2 (det måste ändå anses vara sämre när ett djur äter upp ens soffa än när det bara slentrianklöser lite på det).

GREN 4 - HUSDJURSRATING
Den svartvita björnen har alla gosedjurskvaliteter man kan tänka sig, men det ständiga mumsandet på bambu ligger den rejält i fatet. Eget skafferi och egen toa vs torrfoder och kattlåda ger inga pluspoäng till pandan. Oklarheten i hur mycket den gillar att bli kliad på hakan är inte heller till dess fördel. Katt 2 Panda 2.

GREN 5 - EKONOMI
Vi utgår från att inget av djuren har fast inkomst.

En panda är inget man går och köper på Arken Zoo. En panda finns bara som hyrobjekt och uthyraren ifråga är lika med kinesiska staten. Skapligt dåliga odds således att hyra sig en panda för den hugade pandaspekulanten. Skulle det ändå gå i lås kan en väl tänka sig att hyran vida överstiger kostnaden för att införskaffa en bondkatt. Lägg därtill 10-20 kg bambu om dagen och vi kan se åt vilket håll det barkar. Den enda tänkbara faktorn som skulle kunna tippa den här kategorin över i pandans favör är om hela den här te-av-panda-bajs-grejen skulle bli lika stor som Angry Birds. Kommer icke hända. Katt 3 Panda 2.

GREN 6 - FAMILJEKOMPATIBILITET
Vi får dela upp den här en smula:
a) Barnvänlighet. Om en katt sätter sig på ett barn, ingen skada skedd. Om en panda sätter sig på ett barn, game over. Fördel katt.
b) Fredagsmys i soffan. Se ovan angående pandor som redan igår åt upp samtliga i närheten varandes soffor. Fördel katt.
c) Förmåga som bilburen animalier. Katt må vara en aning ängslig vid bilåkning, men pandadjuret är fullständigt värdelöst på att åka bil. Tar en evighet på sig att ens ta sig in i bilen varpå den omgående börjar gå lös på inredningen. Fördel katt.

Katt 4 Panda 2.

Det som började så bra för pandan slutade i en komfortabel kattseger efter en imponerande vändning från underläge 0-2 till vinst 4-2. Lite synd på bloggens favoritbjörn, men kattens tillkortakommanden till trots får en väl ändå inse att jamaren är djuret för barnfamiljen när det kommer till en direkt jämförelse med bambugnagaren.

Det var allt Popskolan hade att bjuda på ikväll och om ni ursäktar ska jag gå och inventera husets soffbestånd samt brygga mig en kanna te eller två.

Inga kommentarer: