2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

lördag 15 mars 2014

MATNYTTIG INFO OM BELGIEN - PROLOG

Innan den här - på förhand - ämnesmässigt högst lovande artikelserien gör avstamp måste vi fastställa vad som är matnyttig info. Vi snackar inte ekologiskt eller fettsnålt krubb, vi snackar snarare information som i vissa situationer - företrädesvis Belgien-relaterade sådana - kan vara användbar. Då så. Take it away Belgien.

Kanske är det en smula orättvist mot övriga Belgien att döma landet endast med huvudstaden som måttstock, men i brist på ytterligare empiriskt underlag får det duga. Den vetenskapliga korrektheten har väl aldrig riktigt varit den här bloggens starka sida om en säger, även om ni inte på något vis behöver vara oroliga för att det sprids irrlära här. Men då kör vi väl på principen bättre en belgare i huvudstaden än tio i periferin. Vilka områden kan tänkas vara föremål för skrutinisering då tro? En kan väl tänka sig följande (vi betar av en i varje inlägg så det inte blir övermatigt):

Mat & dryck Det är brukligt att först och främst prata om vilken mat som spisas i ett land, vad man har ätit (kolla bara belgiska Instagram så får ni se på grejer) och vad, när och hur ofta man dricker.

Åka rulltrappa Skiljer sig enormt från land till land. En tydlig indikator på social kompetens.

Förekomst av skivaffärer Visar höjden av dedikation samtidigt som den bringar klarhet i graden av företagsekonomisk galenskap.

Språk Man kan inte säga annat än att den här kategorin är central vad gäller ett lands identitet och chansen för turister att begripa vad lokalbefolkningen egentligen försöker säga.

Publika transporter Hur tar man sig fram och varför?

Skyltning Vill man att gästande individer ska hitta vad man söker eller finns det en tydlig struktur för att lura vederbörande till Skåne?

Ovanstående punkter kan givetvis appliceras på valfria resmål, men kan väl sägas ha Belgien-anpassats i just den här bloggserien. Imorgon börjar vi med ett av ämnena ovan, men vilket det blir får vara kvällens cliffhanger. Hoppas ni kan somna ändå.

Inga kommentarer: