2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 26 mars 2014

MATNYTTIG INFO OM IPSWICH - KAPITEL 3

Hur märks det att man är Ipswichsupporter? Finns det några olika stadier att gå igenom? Säkerligen. Vi får bryta ner det här i levels (det är ju populärt har jag hört det här med att levla).

LEVEL 1
Börja hålla på Ipswich. Kan tyckas basic, men det här är förmodligen det högsta trappsteget att övervinna. Kids av vår tid verkar ju gilla Barcelona, Real Madrid, Man United, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Bayern München, Zlatan eller Ronaldo och så vidare. De har ju ingen känsla för solidaritet de här barnsupportrarna. Några måste faktiskt hålla på lag av Ipswichs kaliber också. Klarar man inträdesprovet är man på god väg mot något stort.

LEVEL 2
Skaffa supporterprylar. Börja lagom och överdosera inte för då är risken hög att hamna i en oönskad sublevel, den så kallade Level Julgran. Så länge man inte kastar på sig alla plagg på en och samma gång är risken dock närmast obefintlig att hamna där. I övrigt går det bra att pynta bil, hem och arbetsplats med diverse attiraljer. Grundbultar är matchtröja, bildekal och kaffemugg. De något mer avancerade går all-in med en garderob helt och hållet dedikerad till Ipswichutstyrsel, sängkläder och gardiner samt en brödrost (rostat bröd som det står ITFC på är de godaste som finns).

LEVEL 3
Gå med i supporterklubben. Men jösses vad mainstream kanske vän av indie invänder. Vad gäller större klubbar, ja. Vad gäller ITFC Sweden, nej. Väldigt indie, precis som sig bör. Vill man levla upp inom level 3 engagerar man sig till exempel i styrelsejobb eller som expert på hemsidan. Dricka öl på årsmötet räknas också in i tredje nivån. 

LEVEL 4
Åk och titta på matcher. Utbudet av rörliga livebilder från Ipswichmatcher är ytterst begränsat. Således är livematcher ett ypperligt sätt att undvika att bli tv-supporter (vilket det i och för sig alltid är, men ni fattar grejen) och istället få chansen att känna in hela grejen med att gå på fotboll i Ipswich. Stan, pubarna, stadion, vädret och lokalbefolkningen.

LEVEL 5
Involvera hela din familj samt valda delar av din bekantskapskrets i supportandet. Det är extra effektivt att indoktrinera, nej vad skriver jag, INSPIRERA, sina barn för att bara ta ett exempel. Utan påfyllning av supportrar från de yngre leden kommer svenska Ipswichfans dö ut med oss 70-talister någon gång runt år 2050.

LEVEL 6
Skaffa säsongskort. Näst högsta graden innan Nirvana. Observera dock att det inte räcker att enbart införskaffa en season ticket bara i syfte att gå runt på stan och flasha med här hemma i Svedala. För högsta respekt måste man också åka till Ipswich och nyttja kortet. Ge särskilt akt på att en levling upp till detta stadie inte är någon lek. Vi snackar proffsnivå.

LEVEL 7
Flytta till Ipswich (efter att du gått igenom level 1-6, man kan inte hoppa över någon level och tro att man är något slags whiz kid som bara flyttar till Ipswich sådär liksom. Då får man flytta hem efter ett tag igen och regrediera i graderna). Om föregående nivå är för proffs sorterar den här in under rubriken superproffs. Prova inte det här hemma bara för att det verkar lite lattjo. Konsultera ett proffs på området först.

Att ovanstående 7-stegsprogram ser ut som en sektliknande trappa är enbart en slump. Sekter har en karismatisk ledare som får folk att göra häpnadsväckande dumma saker. Den här sammanslutningen har en tönt från Dalarna i förarsätet som försöker få folk att fatta hajpen och hänga med till Ipswich för att umgås, dricka öl och gå på fotboll. Det finns ju inget dåligt med det över huvud taget.

Inga kommentarer: