2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

torsdag 20 mars 2014

MATNYTTIG INFO OM BELGIEN - KAPITEL 5

Ingen köper skivor nu för tiden. Utom belgarna förstås. Skivor och choklad. Det ska va tunna skivor för dig, lilla amatör casanova.

Fast det är ju inte sant att ingen köper skivor (som inte är belgare) längre. Folk tjackar vinyl till höger och vänster som om det vore obligationsfonder med strålande avkastning. CD säljs också i tämligen stor omfattning vad jag kan förstå. Fantastiskt. Att samla skivor är en konstart och det har belgarna förstått.

I våra slentrianmässiga strövtåg i staden som heter Bryssel dyker det upp den ena skivaffären efter den andra. De flesta inkorporerade med andra handelsvaror såsom begagnade böcker och annat skrot. Den bästa sorten. Inga såna där storbolagsdinosaurier med anställda som lika gärna kunde ha jobbat som fiskrensare på en av stans alla fiskrestauranger utan riktiga, genuina med en gubbe på 235 år som sköter ruljansen och har samtliga alster oantastligt sorterat i kategorier och alfabetisk ordning (och har haft så de senaste 200 åren). Samma gubbe tänder förstås helt obekymrat en cigg där han står bakom kassan. Han verkar inte särskilt orolig för eventuell brandrisk om man säger så.

I övrigt noteras:

Gubben med ciggen har Eva Dahlgrens Fria Världen 1989 i sortimentet samt en Agneta Fältskog-singel på vinyl. Toppklass på den där snubben alltså.

Vill man leta efter Indochineplattor letar man inte bland vanlig pop- och rock eller indie. Man söker under Française. Klart man gör.

Skulle en hitta en utgåva av ett Indochinealbum med extraspår som en inte råkar ha slantar man vackert upp den största slanten ur fickan på disken och hoppas att den räcker. Sen säger gubben i just den affären (uppskattningsvis 137 år gammal) något på ett språk en inte begriper och ger tillbaka lite växel som en tacksamt tar emot och hoppas har någon slags korrelation till överlämnad peng samt varans pris.

Det verkar inte vara någon allmänt vedertagen affärsidé att sälja belgisk choklad i brysselianska skivaffärer. Inte ens tunna chokladskivor. Där har de nåt att jobba på.

Inga kommentarer: