2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

lördag 1 mars 2014

OK, LET'S DO THIS SHIT

Förra året fick den här blogginnehavaren för sig att anta en utmaning som innebar att det skulle bloggas under 100 dagar i rad med minst ett inlägg om dagen. Skapligt korkat, men det gick. Var inte så sugen på att göra om det. Ungefär som en som åkt Vasaloppet för första gången och skidat in strax under ett halvt dygn och svurit aldrig mer. Eller som du eller jag dagen efter en sällan skådad rotblöta. Precis som den snubben/du/jag står den här platsen på datawebben redo för nästa Blogg 100-utmaning. En dag före Vasaloppet. Så passande.

Fördelen med förra årets insats var projektet om skivor som betytt mest för yours truly under årens gång. Det täckte en tredjedel av de hundra dagarna. Läsarsiffrorna dalade visserligen som Jörgen Brink i en VM-stafett, men det är det enda sammanhållna vettiga skrivprojekt som lämnat den här hjärnan och blivit satt på pränt. Således borde en göra något liknande även nu. Så. Låt oss kolla några potentiella alternativ (ju högre siffra desto större potential).

Irrationella beteenden hos en katt i ens omedelbara närhet (0)
Vid närmare eftertanke får vi nog stryka den, det räcker inte med 100 inlägg.

Hallindiebandyhistoriens mest oförglömliga stunder (2)
Man måste ha i åtanke att det här är en ung sport. Om fem år är den här mer än en allvarlig bubblare.

One-liners från Lilla Sektionen, topp-100 (3)
Fatta hästjobbet att välja ut hundra från det närmast oändliga antalet han hasplat ur sig.

Ordspråkens hot hundred (-273,15)
Skulle inte tro det va. Bloggen har tagit ställning i frågan inte mindre än sex gånger. Av de inläggen att döma blir det inga hundra ordspråk på den här webbplatsen de närmaste hundra åren.

Systersektionen och Monopol - en tvärvetenskaplig analys (1)
Har alla förutsättningar att bli en gastkramande följetong. Tarvar dock total dedikation från undertecknad att spela minst en timme varje dag för att uppnå någon som helst vetenskaplig trovärdighet. Faller således på sin egen orimlighet.

Pandan som säkerhetsvakt (4)
Ett ämne som ligger bloggen varmt om hjärtat. Länge sen vi hörde något om eller från dem och det är helt i linje med arbetet som pandasäkerhetsvakt. De verkar i det tysta, ju mindre vi hör av dem, desto bättre sköter de sitt jobb. Trots detta finns en hel del att skriva om, men eftersom 75% är konfidentiell materia blir en artikelserie om pandan som säkerhetsvakt alltför torftig.

Ipswichresor - en odyssé under 17 år som resande Ipswichsupporter (7)
Största problemet med det här ämnet är väl att det är seriöst. Så olikt den här publikationen att framkasta ämnen med seriös ton. Å andra sidan var skivprojektet ytterst allvarligt menat. Mina första 17 år som oresande Ipswichsupporter följt av 17 år som resande Ipswichsupporter kan ha en framtid. Överväger att överväga ämnet ifråga på fullaste allvar.

Uppenbara hinder för att ta #blogg100 i mål (6)
Vid en första anblick ett motsatsförhållande. Men högst plausibelt ämne att utforska med tanke på vårens och sommarens reseschema med Bryssel, Ipswich, Palma och Paris inritat i kalendern. Vissa källor gör gällande att de har internet i övriga Europa också, men törs man chansa på det? Jag är skeptisk.

En hundradagarspepp för att få Min kompis Fredrik att skaka liv i Kavelmora Ink (?)
He's on a break. Men jag har för avsikt att få honom att ta sitt förnuft till fånga. Hela världen behöver hans visdom och humor på en daglig basis. Eventuellt bearbetas han bäst på sociala medier och IRL, därav frågetecken på potentialen att behandla frågan just här.

Ordvitsar i vardagen (8)
Seglar upp som favorit, ingen vits att räkna bort den här.

Finns ju lite att välja på dårå. Men om jag känner den här bloggen rätt blir det nedslag både lite här och där och spretigheten består. Blandade inlägg om husets katt, popsporten hallindiebandy, våra älskade småsektioner, jordens finaste fotbollslag Ipswich Town, torra ordvitsar och pandor i alla dess former. Det är lite så vi jobbar här på Popskolan by Nigge. Den som hänger med får se helt enkelt.

Inga kommentarer: