2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 17 mars 2014

MATNYTTIG INFO OM BELGIEN - KAPITEL 2

Åka rulltrappa. Hur svårt kan det va? I Belgien tycks det förhålla sig som så att det inte är någon promenad i parken precis.

Nu kan det ju eventuellt vara så att man i exempelvis norra delarna av landet är av en helt annan kaliber när det kommer till rulltrappsåkning, men jag håller det för tämligen osannolikt. Om det är som jag befarar har vi alltså en hel nation som inte begriper sig på konceptet med att ställa sig i en självgående trappa och ta sig från punkt a till punkt b utan att orsaka kaos. Eller kaos och kaos. De orsakar indirekt frispark, det är vad de gör. Skulle de vara ishockeyspelare (vilket inte utgör någon större del av Belgiens befolkning) pratar vi två minuter för interference.

I andra länder ställer man sig på ena sidan av rulltrappan om man bara vill åka och på andra sidan går de som tror sig måste vinna 2,7 sekunder per rulltrappsåk. Men inte i Belgien. Här ställer folk sig i trappan och åker. Helt utan regler, vett och etikett. En måste ändå gilla belgarna. Även om de suger på att åka rulltrappa finns det ingen som behöver ha så bråttom så den måste springa förbi alla andra när trappan redan rör sig. Brysselmänniskor, I salute you! (men ni kommer aldrig bli världsledande i att åka rulltrappa, det är ett som är säkert)

Inga kommentarer: