2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

söndag 9 mars 2014

FINNS I LAVAN

Småsektionerna är riktiga fenor på både Chicago och Finns i sjön. Vad som tidigare inte riktigt kommit fram i media (den här bloggen, reds anm.) är att Lilla Sektionen är världsledande i den för gemene man inte helt bekanta kortgrenen Finns i lavan.

Enligt tävlingsbeskrivningen ska Finns i lavan vara snarlikt Chicago. Jag skulle kunna hålla med till viss del. Det vill säga om Chicago innebär att man lägger alla korten på bordet, drar tre var och sen plockar random löv tills man har tre lika. Ganska logiskt faktiskt. Om det inte vore för att par i ess (med par menas i det här fallet - logiskt nog - triss) är bättre än tre kungar, tre damer och tre åttor tillsammans.

- Men pappi, det äj så häj jeglena gåj.

Självklart. Avslutningsvis plockar vi vars tre nya kort och spelar om sistan. Därefter räknas poängen ihop och Lilla Sektionen ger sig själv 50 poäng och Fadern kanske 49. Förmodligen betyder kanske att det egentligen blev färre än 49, men att hans empatiska sida vill släta över utklassningen. Finns i lavan är tydligen inte heller min grej.

Inga kommentarer: