2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 26 maj 2014

ATT KOLLA PÅ FOTBOLL - THE ASPEZTECA WAY

När en snart femåring när ett fotbollsintresse utöver det vanliga kan det vara på sin plats att ta med honom på gräsrotsfotboll division 7-stylee.

Fotboll i sjunde divisionen innehåller spelare som kickar boll för att det är kul. Det är inte nödvändigtvis särskilt underhållande att titta på. Om man inte gillar fotboll väldigt, väldigt mycket. Som Lilla Sektionen och hans far. I bilen på väg dit förutspår han en vinst med åtta eller nio-noll. Verkar rimligt. Vi hinner knappt sätta oss på en av bänkarna innan hemmalaget Aspeboda pangar in första baljan. Lilla Sektionen jublar järnet. Matchen fortsätter och vi följer spänt de kommande minuterna.


Lilla Sektionen vill komma närmare händelsernas centrum och ställer sig nära sidlinjen för att känna atmosfären på närmare håll. Kommunicerar att han vill ställa sig nere vid hörnflaggan. Han ställer sig nere vid hörnflaggan. Fotbollstränare Emma kommer förbi och pratar lite med honom. Lycka. Han vill gå till andra hörnflaggan. Vi går till andra hörnflaggan. Lika glad oavsett hörnflagga visar det sig.


Halvleken drar sig mot sitt slut och ASK (det är så vi refererar till sportklubben) har förpassat en fjärde boll bakom motståndarmålisen. Vi fryser och det är dags att åka hem och borsta tänderna och krypa ner i sängen med Lilla Pandan för Lilla Sektionen.

Det är många intryck att ta med sig från ens första a-lagsmatch på Aspezteca och en bilfärd hem på fem minuter är inte tillräcklig för att processa allt som rör sig i huvudet på en liten människa. Men en viktig fråga måste få sitt svar:

- Pappa, visar de matchen på TV?

Besvikelsen att de inte visar matchen på TV är givetvis monumental men allt som allt är kvällen en succé. Det är ju inte varje måndag man får gå på fotboll och se fyra mål för hemmalaget.

Bollen är i rullning. Aspezteca kommer få fler besök, lita på det.

Inga kommentarer: