2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 20 maj 2014

ETT LITET INLÄGG OM MIN KOMPIS FREDRIK

Igår pratades det dynga här och det kan inte nog bes om ursäkt för den urspårningen (jag var spiknykter by the way). Vi behandlar något trevligare idag som motvikt, så vad sägs om Min kompis Fredrik?

Förutom att han är en av de ivrigaste läsarna av den här publikationen har han en hel hög med föredömliga företräden. Såsom klipsk, enormt trevlig (dvs högre social kompetens står icke att finna), Sveriges bästa humor, en briljant blogg, twittrare av högsta internationella rang (@ftimeus), charmig dialekt och inte minst är han ytterst omtänksam. Listan skulle så klart kunna göras kilometerlång men en vill ju inte att han går och blir högfärdig.

Vad gäller ovanstående omtänksamhet har den exemplifierats ett par gånger i min omedelbara närhet när han under loppet av den senaste veckan assisterat strandsatta förare. Senast ikväll när han med assistans av en annan förälder tvärs över vägen från Bystugan hjälpte en mopedist vars fordon strejkade stenhårt. Det såg ut ungefär så här när det fångades på bild av en av de andra föräldrarna på nämnda dagisinrättning:


Det är inte alla som kan konsten att laga en moped med paraply, möjligtvis McGyver. Och Min kompis Fredrik. 

Förra veckan bestod omtanken i att hjälpa en av fotbollspappornas bil ner från en sten. Men då var det bättre väder och förmodligen genomfördes hela den operationen utan paraply. Oavsett verktyg är det hjärtevärmande med dylika omtankespersoner i sin närhet. Som Min kompis Fredrik.

Inga kommentarer: