2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

lördag 24 maj 2014

ORIMLIGHETEN I JÄGERSRO

Orimligheten i Monopol har bloggen redan avhandlat. Dito i galoppspelet Jägersro däremot har lyst med sin frånvaro allt för länge nu.

Några random orimliga grejer med hästspelet ifråga:

Startkapital 2 000 spänn. Som man får låna från banken. Vad är det med folk som gör spel, har de ingen förankring i verkligheten (i Monopol får man alltså 15 mille. Inte låna, man får!)? Två lax, ska det vara nåt att springa runt med på stallbacken? Det räcker väl knappt till ett knippe höbalar och ett par hästskor. Behöver man ytterligare flis måste man låna mer och det får man ju ändå ge skaparna att det ligger i tiden att belåna sig upp över öronen och pröjsa ockerränta. 10 % ränta. Per lopp. Det är lätt att misstänka att Tony Soprano har ett finger med i spelet.

Totalisatorn mäktar med att ta emot 1 800 riksdaler per lopp från var och en av deltagarna. En får förutsätta att nämnde Soprano har teamat upp med Svenska Spel. "Spela jättemycket så att du har större chans att vinna (men tänk på att det är farligt att spela bort hela lönen och lite till)". Vi gör ett tämligen simpelt räkneexempel: Låna 2 000 kronor, betala 200 i startavgift och spela bort resten av pengarna. Summa kvar i plånboken innan första loppet ens har startat: nada komma noll pistoler.

På vägen runt banan kan man hamna på en blå ruta och då får man ta ett så kallat Galoppkort. Sjukt orimligt. Vilken jävla häst - oavsett galopp eller trav - stannar mitt i första kurvan och ba: "Jag ska bara ta ett blått kort så ska vi se om det kan bli någon extra fart eller om det är dags att bli diskvalificerad pga random fullständigt orimlig anledning. Gnägg gnägg, hästsmiley".

Om man istället har en jämrans osis kan man hamna på en röd ruta och få betala ett par-tre flak enbart på basis att man äger en häst. Finansiering: kortfristigt lån hos Stallbackens Bluff & Båg AB. Galoppmaffian alltså, vilket jävla rövargäng.

När spelvinsterna ska betalas ut efter loppet kräver Lilla Sektionen att han ska ha samma återbetalning på sin satsade tvåhundring på Systersektionens blå kuse som övrigas satsade femhunka. Helt fucking orimligt, men försök att få en femåring att förstå det. Mission impossible.

Annars är det ett ganska roligt spel. Om det bara inte var så förbannat orimligt.

Inga kommentarer: