2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 13 maj 2014

JO MEN ALLTSÅ, ÖH, DET VAR JU KANSKE LITE OVÄNTAT

Ähum, så tokigt. Vill ni höra den goda eller dåliga nyheten först? Vi tar den goda:

Bredbandet funkar igen!

Den dåliga:

Jag är en idiot!

Vän av blogginnehavaren kanske invänder att den dåliga nyheten inte alls är någon nyhet och det må så vara. En tröst i sammanhanget är i alla fall att vi är två om idiotskapet, nämligen jubelåsnan från i fredags. Men vad vet jag om hans situation? Han kanske bara är en 22-årig PRAO eller inhyrd från något bemanningsföretag och gjorde sin första dag på jobbet. Eller så är han bara synnerligen inkompetent inom modemgebitet. Ungefär som jag då.

Om ni någonsin hamnar i det dilemmat att som kund till det stora företaget ha en väl fungerande tv och telefon, men ha totalkaiko på wi-fin, så avvakta en stund med att ringa supporten. Ligg lågt med att föreslå byte av modem för att "så har vi ju alltid gjort" och skicka för bövelen inte efter någon tekniker (inte bara tar de flera dygn på sig att höra av sig, de debiterar kunden istället för det stora företaget om det visar sig att kundens oförmåga att detektera fel i sin maskinpark är roten till det onda) för det kan visa sig vara fel angreppsvinkel. En annan bra grej att undvika är att inte göra sig lustig över att 85% av de modem som skickas tillbaka pga att kunderna tror att de är defekta inte alls har några fel (skriv helst inte om det på en blogg så att det kan användas som bevis i en rättssal). Om du nu ändå gör det kanske du räddas av en lugn norrlänning som ringer upp (OBS, ej jubelåsnan) och tipsar om att kolla av samtliga wi-fi-prylar. Så vad ska man göra då? Häng med nu:

Dra ur sladden till skrivaren => Klart.

Nästa vecka ringer bloggen till random bilhandlare och klagar på att Skodan inte uppför sig vederbörligt.  Tack för kaffet.

Inga kommentarer: