2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

lördag 17 maj 2014

MEN DET KANSKE VAR SOM SÅ ATT DJUREN HADE KOMMIT ÖVERENS OM EN GEMENSAM AKTION. FAKTISKT.

Hela den här grejen med att förflytta sig genom att använda sina egna krafter. Jag är skeptisk.


Alltså, första kilometern är förstås under all kritik. Om det inte vore för att jag slog igång den där appen med kvinnan som pratar så distinkt lite för tidigt. Glömde förstås att 1) fylla på flaskan och 2) ta med cykelnyckeln ut. Klart kilometertiden blir hårt drabbad av dylika tabbar.

Km 2: Sjukt många höjdmeter, säkert tvåsiffrigt!

Km 3: Bättre geografi, men hamnade mitt i en koövergång. Ledarkossan ba: 
"Oj, jag glömde koskällan på andra sidan." Backar tillbaka (långsamt) och tar en evighet på sig att rätta till bandet som skällan hänger i. Ändå nöjd med tiden.

Km 4: Lite bättre flyt, inga kossor i vägen men väl en flock med får som medelst sidledsförflyttning och okvädningsord saktar ner min framfart på ett icke önskvärt sätt.

Km 5: Transportsträcka, inget att rapportera.

Km 6: Höjdmeter igen. Klarar inte av uppförskörning, särskilt inte när det springer katter över vägen hela tiden. En sällan skådad bromsfest.

Km 7-10: Söndagsgubbåkning på en lördag, det är ungefär så det ser ut. Plus att den där laman som blockerar vägen på sjunde kilometern sabbar snittet.

Km 11: Grusväg. Hade helt glömt bort det. Hjortarna som har någon slags konferens vid den asfalterade bron hjälper inte heller till utan kör någon slags brokontroll i krigstid.

Så ser första halvan av resan ut. Och inte blir det bättre under del 2 när resten av den lokala djurpaletten ger sig in i leken.


Km 12: Hjortarna kör walkie-talkie med tvättbjörnsstammen lite längre uppför vägen och det blir ju ett jävla kackalorum alltså. Sätter sig i huvudet såna där tvättbjörnsattacker och hela trettonde kilometern blir också lidande av den.

Km 14: Punktering. Typiskt. Får inte hjälp av en flock vargar som bara står och hänger och typ "Nä, vi är vargar. Vi kan ingenting om cyklar." Det är väl därför hälften av dem har foliehatt.

Km 15: Får upp farten lite och för att vara baklängescykling är jag rätt nöjd att klocka in på 30 km/h.

Km 16-19: Passerar golfbanan och får dodga inte mindre än 37 felriktade bollar som kommer vinande över vägen. Folk är så sjukt dåliga på att spela golf.

Km 20: Vad är oddsen att man blir nedtacklad i diket av en älg? De kan ju inte ens cykla mig veterligen.

Km 21: Älgen genar genom skogen och överraskar med att skjuta på cykelekipaget. Tack för hjälpen och hela den biten, men nästa gång får den gärna låta bli att sticka in hornen bland ekrarna. Simultant kronbrott och ekerpaj är inte att rekommendera.

Km 22: Cyklar tack vare älgen (eller snarare på grund av densamme) på bakhjulet sista kilometern. Plus grusväg sista femhundra meterna. Hygglig avslutningstid trots allt.

Om det inte vore för alla störiga djur skulle det ju vara skitkul att cykla. Nästa gång ska jag cykla en annan väg. Och kanske fram mot hösten en aning fortare.

P.S. Ok, jag erkänner. Hjortar kan inte hantera walkie-talkies, men vad gör man inte för att frisera en story? D.S.

Inga kommentarer: