2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

söndag 18 maj 2014

ATT SOVA I TÄLT SAMT FÖRDELEN ATT HA EN GRANNE SOM HAR EN ÖVERJÄVLIGT STOR DYNGHÖG

Att sova i tält. Inte min favoritigaste grej kanske men vad gör en inte för Systersektionens önskan om en äventyrlig nattlig utflykt på gräsmattan? 

Liggunderlag är bra att ha, likaså sovsäck. Det senare har vi flera stycken men något att ligga på är det sämre med. Om man inte räknar dynorna till utemöblerna förstås och som av en händelse är det precis så vi räknar här i Stråtenbo. Eftersom det är lite spännande att sova i tält för en sjuåring så avhandlar vi några viktiga världsfrågor innan Johnny med sandkornen tittar förbi. Dessvärre hinner Systersektionen inte sova mer än några minuter innan vi har en livs levande katt mitt uppe på taket av tältet. Fröken Sally har många klätterkompetenser och just den här får nog rankas topp tre. Hon får jobba lite på tajmingen bara. Så slumrar vi in igen. Och ut. Och in. Lite som ett kattdjur genom en dörr. Och på tal om katter. Trots åthutning dyker förutvarande nämnda katt upp igen men denna gång i form av nattkatt. Dock med samma rutt som tidigare. En får vara glad att det inte är en varg i alla fall för de är ju oftast hungriga. I alla fall i närheten av tält som innehåller människor. 

Natten avlöper fint, om man bortser från några mindre malörer:

* Vansinnig kyla. För årstiden alltså. Sovsäck plus underställ borde räcka långt men det skulle varit fleecetröja, mössa och eldvakt om temperaturekvationen skulle gått ihop. 

* Ryggbråckskoefficienten är orimligt hög i ett tvåmansält. 

* De som tillverkar dylika mobila bostadsinrättningar måste vara i maskopi med höftoperationsbranschen. Helvetes jävla satan vad mina beniga höfter tar stryk av naturliv. 

* Katt. Bedrövligt tältvett.

* Fåglar och allehanda övriga ljudmässigt störande inslag i den närmaste omgivningen. Eventuellt hörde jag en varg. Antingen det eller så var det en giraff som nyligen fått en visdomstand utdragen. 

Men som sagt, bortsett från ovanstående punkter så fanns inget att klaga på. Eller som Systersektionen uttrycker det när hon slår upp ögonen vid pass 07.30:

- Det gick ju bra det här. 

Sen äter vi frukost varpå jag går över till grannarna för att ägna några timmar åt att förflytta x antal kilo prima höstdynga från deras kraftigt överdimensionerade dynghög till vår fotbollsplan. Men det får vi prata mer om en annan dag. Nu ska jag nämligen återgå till att sova inomhus i min egen säng. The bliss. 

Inga kommentarer: