2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

lördag 16 juni 2012

AVSTÄMNING


Eftersom det regnar katter och hundar så beslutar vi oss för att ge oss in i lördagsträngseln på ICA Maxi och handla lite. Lite. Definiera lite.

Vi tar med oss den lilla sektionen och hans storasyster. Kastar in lite kaos i mixen så att säga. Skickar även in diverse pryttlar i bagageutrymmet för en liten färd till tippen före Maxibesöket. Väl på tippen besparar regnet oss befarade sektionsrymlingar. Bra så långt.

Ankomst Maxi. Korvlunch. Skönt när man kan kasta in hela kostcirkeln redan till dagens första lagade mål mat. Systersektionen stämplar in på barnpassningen. Det rullar fortfarande på som det ska. Lilla sektionen är lovad att kolla in en leksak som han önskar sig i födelsedagspresent. Han plockar ihop ett gäng Cars-grejer. Han får lämna tillbaka stora delar av den ansamlade önskelistan. Tar väl en kvart sisådär. Börjar köra ihop sig men flyter vidare när han en halvminut senare glömt strykningen av Filmore och Francesco Bernoulli.

For your information: Vi har två vagnar. Jag fyller min med grillkol och briketter. Ser manligt ut. Bra där. När vi kommer till kassorna en halvtimme senare är det fullsmetat med varor i båda vagnarna, sk lite. Dags att lämna in scannern och låta kaoset börja. Den lilla sektionen tillsammans med systersektionen har redan dragit ut till bilen som man kan stoppa i en tia i och åka. Ser bra ut. Vi i den äldre sektionen försöker roa oss med att betala för oss men det går sådär. Kassörskan annonserar avstämning. Och då menar hon inte vilken avstämning som helst utan Alla Moders Avstämning så klart. Hon ska alltså Stasibehandla vårt inköp (rekommenderas ej när man har gjort megahandling, hellre vid typ två liter mjölk och en hushållsost). Betalning under way och vi säger att de här prylarna kunde vi inte scanna. Men jag frågade ju om det gick bra att scanna, säger kassörskan. Jo, allt i de här två vagnarna utom några korvar och ett sexpack med mineralvatten thank you very much. Kaos utan småsektionens förskyllan påbörjas härmed. Åtta påsar kol och briketter är de enklaste att räkna in, men resten av inköpt material som ska scannas en gång till är inte lika lätt. Mitt i alltihop kastar ICA-coachen in en ny kassörska från bänken. Bra drag. Jävla geni faktiskt. Fru Nygårds får tillbaka fattningen och allt blir frid och fröjd. Tills det visar sig att avbytaren knappat in ytterligare fyra påsar plantjord. Men det går ju åt säger vi, blir det fullt i rabatten är det ju bara att gå ut i terrängen och slentrianfördela överbliven jord. Simple as that.

Vi stämmer av med småsektionen om de är klara med bilåkningen och efter att ha fått tummen upp laddar vi Skodan full med dem, varor och oss själva. Avstämt och klart. Hem till Klippo Ferguson. Över och ut.

Inga kommentarer: