2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 11 juni 2012

URSÄKTA FRÅNVARON


Om någon missat att det pågår ett fotbolls-EM kommer härmed en påminnelse. Sverige spelar sin första fight ikväll och Popskolan vill bara be om ursäkt för frånvaron. Vi är ett gäng som varit på de tre senaste EM-slutspelen, men den här gången är vi inte där. Det kan gå hur som helst tänker jag. Så här gick det i korta drag i de tre tidigare (samt VM 2006 (Global Fussball OK?) som får vara med som bonusmaterial).

2000, BELGIEN/HOLLAND.
Färdsätt: Hyrbil med Tollsten vid ratten. Styrde kosan hemåt direkt efter matchen mot Turkiet.
Sensationellt: Belgiskt öl. Dagen vi spenderade på puben mellan elva på förmiddan och sen natt spisandes tre fotbollsmatcher och en tennismatch. Briljant.
Katastrof: Ovan nämnda match.
Fotbollen: Vi kom, Sverige förlorade. Vi åkte, Sverige förlorade. Betyg: Minus.
Minnesvärt: Galningen på vandrarhemmet som ville skicka oss till sibiriska saltgruvor, kallade mig för Kobe Bryant och sedermera ställde sig i ett hörn i rummet och kissade i en flaska. Svårglömt.

2004, PORTUGAL.
Färdsätt: Flyg, väldigt odirekt. I efterhand känns det som vi hade knapert med stålars. Ryanair till Stansted, slaggade på golvet, vidare med morgonflyg till Jerez i Spanien. Därifrån hyrbil under vistelsen i Portugal. Såg bättre ut på planeringsstadiet.
Sensationellt: Vädret, landet, människorna och matcherna.
Katastrof: Pongo bestulen på plånbok. Samt killen som ville ha någon att skalla. Lider man av begränsad IQ så gör man.
Fotbollen: Fantastisk! 5-0, 1-1, 2-2. Plus att Pongo och jag såg Portugal-Ryssland. Betyg: 5+.
Minnesvärt: Super Bock. Förmodligen jordens bästa ölnamn. Inte jordens bästa öl.

Trevligt folk. Särskilt när de precis slagit Spanien.

2006, TYSKLAND. VM.
Färdsätt: Bil.
Sensationellt: Antalet svenskar på samma ställe utanför Sveriges gränser. Helt sinnessjukt många gulblåa. Om det inte varit så många som var där den där kvällen på Olympiastadion i Berlin så hade hela matchen avfärdats som ett propagandaarrangemang av Göran Persson.
Katastrof: Bonnabrännan efter matchen i Dortmund. Tänk blekfet pommes frites med ketchupröda armar. Inte nog med att det såg megaknasigt ut, det gjorde ont också.
Fotbollen: Målet mot Paraguay räckte långt. När det var dags för Englandsmatch hade vi redan åkt hem. Betyg: Fyra.
Minnesvärt: Quizen i bilen på vägen ner av SVTAncan, döner kebab, scoutstugan mitt ute i ingenstans utanför Münster och fixaren Berndt som ville ha typ €75 för fem personer i tre nätter. Han fick €300 och option på en döner.

Har det här verkligen hänt?

2008, ÖSTERRIKE/SCHWEIZ
Färdsätt: Jag gjorde en egen rutt, flög till Zürich och hälsade på Jonsson/Aldén och tog sedan tåg på matchmorgonen mot Innsbruck. Matchbiljett = tågbiljett. Bra upplägg.
Sensationellt: Att jag inte kände igen staden som jag pluggade en hel termin i. De kan bygga de där österrikarna.
Katastrof: Att jag inte kände igen staden som jag pluggade en hel termin i. Hur fan bygger de egentligen, de där österrikarna?
Fotbollen: Risigt. När vi kom dit hade Sverige slagit Grekland med 2-0. När vi åkte därifrån hade Sverige losat mot Spanien med 1-2 och Ryssland med 0-2.
Minnesvärt: Die Alte Mühle, legendarisk nattklubb i Axams. Janos Kordybas och mitt salami- och alkoholinspirerade skrattbryt där halva inredningen i den hyrda källarvåningen höll på att ryka med.

Försök att placera en arena vackrare än så här själv då.

2016, FRANKRIKE. Saida-stylee:
Färdsätt: Familjen hyr en husbil. En 7-åring och en 9½-åring borde tycka att det är ett bra upplägg. Vi klämmer in EuroDisney och lite andra roliga prylar.
Sensationellt: Barnen pratar flytande franska när vi kommer hem.
Katastrof: Vi missar att Sverige missade kvalet. Vilken miss.
Fotbollen: Den enda matchen vi får biljetter till är Frankrike-Danmark. Det regnar, blir 0-0 och en gemytlig dansk i stolen bakom kaskadspyr ner hela familjen.
Minnesvärt: Den där dan när vi inte äter hamburgare eller pizza till middag. Trodde aldrig jag skulle äta sniglar med sån aptit.

Mot Frankrike!

Inga kommentarer: