2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

fredag 15 juni 2012

DRESS CODE FÖR FÖRVIRRADE SUPPORTRAR


På förekommen anledning vill Popskolan idka lite välmenande konsumentupplysning. Det är förstås helt vansinnigt otroligt att 20 000 svenskar tagit sig till Kiev för att heja fram de blågula. Det får dock betraktas som alarmerande att lejonparten av de här utforskarna inte verkar ha en aning om hur man styr ut sig när man ska gå på fotboll. Det är så många julgranar att de lokala myndigheterna allvarligt funderat på att införa ytterligare en julhelg mitt i juni. Vad är det för fel på att ha en gulblå tröja, en halsduk och en kepa/solhatt som skydd för solen? Nu är ju overdressing inget kriminell handling mig veterligen, även om det för allas bästa borde vara det. Det hade alltså inte varit mig emot om de skickat in nämnda handling rätt in i brottsbalken med omedelbar verkan.

Den som någon gång kollat in listan på baksidan av matchbiljetten över prylar som man inte får ta med sig in på arenan kan säkert hålla med om att det är ytterst lämpligt att folk inte har med sig vapen, raketer, mindre motorfordon och diverse möblemang in på arenan. För att limitera alla Freak - och om jag finge bestämma - skulle klädkod läggas till listan och följande saker förbjudas å det bestämdaste:

* Vikingahjälm. Alltså. För hällvete, som de säger i Borlänge. Vikingarna härjade under yngre järnåldern, inte yngre tonåren eller yngre medelåldern. Dessutom hade de inte hjälmar av plast. OCH NÅGRA HORN HAR ALDRIG VARIT AKTUELLA.

* Pippi Långstrump-peruk samt övriga hårsubstitut. Alltså. Jävla soppskålar, som min far brukar säga. Bara för att man har varit på Astrid Lindgrens Värld så dyker man väl inte upp på Olympiastadion i Kiev med en propeller på ryggen?

* Övriga huvudbonader med större höjd än 10 centimeter. Alltså. Jösses Magdalena, som de säger i Bystugan i Smedsbo. Blågul hög hatt, sombrero, tomteluva med stärkelse och dumstrut. Rött kort direkt.

* Jutesäck. Alltså. För bövelen, som jag brukar säga. Jutesäck? Det är inte jul förrän om ett halvår. Fatta.

* Flaggor från barnkalas. Alltså. Snälla barn, som alla föräldrar säger nån gång trots att vi inte vill erkänna det. Ska man ha flaggor med sig ska det vara good size (som de säger i alla engelska tv-program där de medverkande får ta del av tänkbara hus att bo i) och inga löjliga småviftare.

* Drängfylla. Aschå. Faaaan assschå, som drängarna brukar säga. Men hallå hörs protesterna, det är väl inget man har på sig? Jo, det finns alltid några hundra drängliknande figurer som lagt in såna skott att man tror att själva drängfyllan blivit deras huvudsakliga utstyrsel. Därmed inte sagt att det är särskilt klädsamt.

Gå nu inte Bert Karlsson på den här listan utan se den som en oumbärlig guide om du någon gång ska gå på fotboll och lite grann har glömt rådande klädkod. Nej, men ni behöver inte tacka. Det är bara kul att kunna hjälpa till. Men vad SKA man ha på sig då din jävla besserwisser frågar sig vän av ordning. Tja, varför inte göra som den här snubbekompisen på bilden som sportar en klassisk Adidas:

Mannen på bilden har ingenting med landslaget att göra

Inga kommentarer: