2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 19 juni 2012

VAD GICK FEL?


Diskussionen om vad som gick snett i EM har mest handlat om oduglig laguttagning från Erik Hamrén, oförmågan att hålla en ledning, uselt försvarsspel och sämst-när-det-gäller-attityd. Vad många glömmer bort är dock de små detaljerna som satt käppar i EM-hjulet:

10. Alla förbannade huvudbonader. Spelarna kan inte koncentrera sig när det blir en störd gul massa med inslag av orange, självlysande blå och elfenbensvita vikingahorn.

9. Busvisslingar när motståndaren hade bollen. Eller var det slentrianvisslingar av den ukrainska neutrala publiken? STÖRANDE!

8. De här suspekta gökarna - en vid varje mål - som alibidömer eventuella mål. Vad gör de på fritiden? Vaktar lyktstolpar? De måste ha stört många av de svenska spelarna.

7. Tröjorna. De måste ha sprungit och retat upp sig på sin egen utstyrsel i stort sett hela tiden. Plus att de måste ha känt för att slå ner Isaksson varje gång han dök upp med sin VM-74-tröja.

6. De springer runt i rosa fotbollsskor. ROSA! Inte en svart fotbollssko så långt ögat nått.

5. Gruppspelet är bara tre matcher. Hade det varit som i hockey-vm hade vi ju haft chansen fortfarande med matcher mot fyra blåbärsnationer kvar att spela.

4. Ingen har lyft frågan att de lottat ihop två lag med gulblå tröjor i samma grupp. Det borde ju vara förbjudet och det vore utmärkt om nån kunde ta upp det här på en högre nivå. Å andra sidan ska väl EM inte gå i Ukraina fler gånger.

3. Daniel Nannskog i EM-studion på SVT. Han skulle ju ha varit med som maskot och stämningshöjare på plats i Ukraina. Då hade vi haft ett fortsatt peruktätt EM.

2. Rövgate. Kan man inte träffa Johans Wilands arsle från 15 meter när man har fotboll som jobb så går det som det går.

Och den största anledningen till misslyckandet var förstås utan konkurrens:

1. TV4.

Då tar vi sikte på VM 2014 dårå. Givetvis med fler peruker än nånsin. Jag fortsätter sporta min Adidas inköpt 2000. Blir intressant att se om Gatorna kommer tillhöra blågult även i Brasilien.

Inga kommentarer: