2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 12 juni 2012

BESVIKELSEN NI VET. DEN BESVIKELSEN.


Bland det värsta med att gilla fotboll och ett lag, eller varför inte ett landslag, är när dessa inte riktigt motsvarar ens förväntningar. Eller till och med när man inte har några större förväntningar och ens värsta farhågor besannas. Då är det väldigt lätt att bli besviken. Motsatt vad många tror är det ingen återkommande besvikelse som dyker upp när nån som ska vakta en stolpe inte tar sin uppgift på allvar, det är en undantagsbesvikelse och i just detta fall en underordnad besvikelse. Om du som läser det här inte riktigt förstår omfattningen av det här med DEN BESVIKELSEN ska jag försöka illustrera det hela med följande mer eller mindre lyckade metaforer:

5. När du tar en hasselnöt, knäcker den rackarn och hittar en skrumpen ärta. Knäckande besvikelse. Gör fem i rad och du får en känsla av DEN BESVIKELSEN.

4. När man tror att man har packat med sig en jävla fryntlig skinkmacka till förmiddagsfikat och väskan bara är full av svettiga träningskläder och en veckogammal rutten banan. Nu börjar ni fatta va? Toppa med sen lunch och det blir riktigt grinig stämning. Ens arbetskamrater får en gnutta feeling för DEN BESVIKELSEN.

3. När man under typ 7 års tid tror att den här säsongen går Leksands IF och Ipswich Town upp i Elitserien/Premier League och lika fåraktigt varje vår besviket konstaterar att man var fel ute igen. De som inte håller på Leksands IF och Ipswich Town brukar väldigt respektlöst kalla hela den här företeelsen för Den Stora Glädjen. Jag är väldigt besviken på de personerna. Lite grann som DEN BESVIKELSEN.

2. Den här grejen när en 3- eller 5-åring tror att uttrycken om en timme/ikväll/imorgon/nästa vecka/insert valfri tidsrymd är NU. De ögonen och de suckarna är inte långt efter DEN BESVIKELSEN.

1. Den här grejen när man tror att man har vunnit en resa med hotell och matchbiljett till VM-finalen i fotboll, men blir meddelad att man hamnat på fjärde plats. Vinnare: de tre första. Att det förmodligen var riggat var ingen tröst. Toppas endast av DEN BESVIKELSEN.

Med du menas i det här inlägget du och med man menas jag, ok?

Inga kommentarer: