2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

fredag 1 juni 2012

SVÄNGA MED SLÄP

Det här är en av världens svåraste grenar alla kategorier. Så länge man åker framåt är det inga problem. Det är när man ska backa som det kör ihop sig. Om man inte kör 24-meters vill säga. Och ska svänga höger från Trotzgatan upp på Magasinsgatan i Falu Stad. När klockan är strax före åtta och jag ligger precis bakom och således har ca 200 meter kvar till jobbet. Dålig Karma.

Först och främst kan det vara på sin plats att slå fast att det inte är synd om mig. Efter en väntad kvart inser jag att den här - vid det här laget - svettige killen har ett tag kvar tills han har löst situationen tillsammans med sina frivilliga självutnämnda assistenter som leker trafikpoliser mitt i gatan. Vad han har försökt med här är alltså att köra en 24-meters långtradare genom en passage som under normala väderomständigheter knappt släpper igenom en förlupen vaselinförsedd kamel som precis klivit upp från sängen efter en veckas högintensiv maginfluensa. Han stannar/fastnar således mitt i svängen och blir ståendes som en svullen kobra i ett stuprör.

Från jobbet kan vi se att värmlänningen (det kommer rapporter från anländande revisor som via förbipasserande av brottsplatsen levererar vital information om svordomar på värmländska) har anammat en ny teknik för att lösgöra ekipaget från att vara kvarterets trafikstockare numero uno. Han passerar skamgränsen och kopplar loss släpet. Jag är inte säker, men jag tror att det betyder att han måste ta om sitt lastbilskörkort. Det är lite som att få under 100 poäng i bowling, skjuta straff i fotboll som rullar ut över sidlinjen eller jaga älg genom att sitta i bakhåll. Man lämnar tillbaka klotet/skorna/bössan och går hem och skäms. Vi får förutsätta att han är glad att han befinner sig i ett annat landskap än Värmland.

Han backar till lastbilen och kopplar på sitt avkopplade släp och släpar sig därifrån. Vi tackar för underhållningen med en imaginär salut och hoppas för hans egen del att inte hans åkarkompisar eller chef fått reda på hans fadäs. Man vill ju inte att hans chaufförskarriär ska vara över liksom. Men ärligt talat så vore det bra om han ställde lastbilen i sitt 25-metersgarage över helgen.

Inga kommentarer: