2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

söndag 15 mars 2015

BLOGG #15 - PRE-SEASON

Mer gammeltext. Snoret sätter stopp för mer än så. Too much information, I know, men då vet ni.

18/7 Mjällby - Ipswich Town 1-3, Strandvallen (1 703)

Vad är pre-season tour? Varför åker man på det? Frågorna haglar. Svaren kanske inte haglar, men det räcker med följande information: Det är roligt.

Av en ren slump infaller min semester veckorna 29-31 denna sommar. Av en ren slump är Ipswich Town Football Club i Sverige och Danmark på pre-season tour i Sverige under slutet av vecka 29 och början av den efterföljande. Av en ren slump ska jag tillbringa semestern i Skåne med omnejd. Av en ren slump ska Ipswich Town Football Club husera i Skåne med omnejd. Hur mycket flyt kan man ha?

Planeringen börjar någon gång i månadsskiftet maj-juni när det börjar ritas skisser på resrutter och färdalternativ. I vanlig ordning är min parhäst och partner in crime, Mr Hallström (även känd som andra halvan i Duon Nygårds/Hallström), involverad i planerande, genomförande och uppföljning av äventyret. Eftersom herrn numera har en familj omfattande fyra familjemedlemmar plus lågsniffande hund är det inte bara att ta sitt pick och pack och dra. Således krävs det planering av militär kaliber för att han ska kunna sy ihop turnen. Han lyckas få med sig två kumpaner från gurkmeckat på en tur som tar sin början fredag förmiddag och avslutas med hemfärd från Helsingborg på söndag natt. Själv tar jag på mig den seriösa mössan och omfattar min tur till en hel vecka.

Av en ren slump passerar Balenon Blekinge på väg söderut från bröllop i Örnsköldsvik (vi passerar en rad andra ställen på resans gång och stannar även på ett antal av dem, men eftersom den här storyn endast täcker pre-season touren så får the semester - the true story stryka på foten) och av en ren slump (slumpen är vid det här laget en av mina bästa vänner) råkar den silverlackerade sent på tisdagseftermiddagen rulla in på parkeringen bredvid Mjällby AIFs hemmaarena Strandvallen (touren omfattar matcher mot Mjällby på fredagen, Helsingör på söndagen och en Trelleborgskombination på tisdagen) som ligger vackert utslängd precis vid vattnet. Man ska inte underskatta vikten av att reka scenen innan det blir allvar. Följaktligen får Ann-Sofie agera fotograf vid diverse skyltar och följa med och nicka instämmande i mina utlåtande om planen och arenans standard. Varje flickas dröm helt enkelt.

Fredagen infinner sig och Hallström & Co är på väg söderut under svåra förhållanden samtidigt som vi på eftermiddagen börjar röra oss österut från Malmö. De svåra förhållanden under vilken Mercan rör sig härrör sig till tekniska defekter i nämnda fordon. Under förberedelserna har Hallström stolt presenterat sitt färdverktyg som ett eminent sådant ety där finns bl a den i den heta sommaren helt livsnödvändiga ACn. Till herrarnas förtret ämnar dock denna anordning paja ihop fullständigt och begreppet Mercabastu uppfinns tämligen omgående. När vi möter upp i Mjällby runt halvsextiden ser Hallströms tröja ut som om den genomgått både ett och annat i fråga om att ha blivit doppad i diverse vätskor. Sanningen är dock så enkel som att salt svett färgat tröjan lite fräckt i olika blå nyanser.

För den som tidigare inte varit i Blekinge kan språket bli en smärre chock. Den som tror och tycker det är svårt att förstå skånska kan ta sig en funderare då Listerlandets accent inte är särskilt lätt att komprehera (titta där, vad skönt att få skriva ett påhittat ord igen). Hallström förbannar sig över att det inte finns några dialektsyntar att tillgå och en lirare som är ledare för Mjällbys hejaklack och har den goda smaken att kombinera detta med att vara Ipswichfan (han är med i den lokala blaskan och har således hela storyn svart på vitt) ger ytterligare stöd till saknaden av dialektsyntar.

Innan matchen tar sin början hänger vi upp den svenska flaggan med ITFC SWEDEN på och känner oss i vanlig ordning väldigt nöjda med oss själva. Första halvlek bjuder på helt ok fotboll medan andra inte håller nån klass över huvud taget men vi vinner med 3-1 och vi är ganska nöjda med det. På läktaren står några andra förvirrade svenska fans samt upp emot ett tjog från England. Det visar sig vara ett gäng som vi ska drabba samman med senare under touren under mer ordnade former på ett grönt fält i Trelleborg.


Efter matchen tar Duon tillfället i akt att beträda planen och fånga ett par av spelarna för idolfotografering. Killarna är allt från 5-15 år yngre än oss men det får oss inte att se mindre fåraktiga ut när vi glatt bockar och bugar för vänligheten. Som grädde på moset dyker en murvel från BBC upp och vill intervjua oss och tycker att det är fantastiskt att vi åkt 900 miles (grov felräkning, 900 miles är ca 144 mil, men vad gör man inte för att komma med i radio?) för att följa vårt lag. Om ni frågor oss dominerar vi intervjun och borde få nåt slags pris för vår ödmjuka framtoning. Efter avslutad dominans av intervjun beger vi oss till andra sidan läktaren för vidare fotografering och autografering med spelare och ledare. Jonas som har med sig pins med ITFC Swedens logga ger en till manager Royle som förtjust uttrycker att "It's the same as the regular...but different". Det kan bero på det faktum att hästen är utbytt mot en älg och man får vara nöjd när man har en coach som kan skilja en häst från en älg för jag är rätt säker på att 75 % av övriga tränare i England inte sett skillnaden.

Inga kommentarer: