2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

fredag 27 mars 2015

BLOGG #27 - ÖLFESTIVAL OCH EN NORSK VÄNDNING


Vad kan toppa att hänga på puben både före och efter en fotbollsmatch? Easy. Hänga på ölfestival.

Ipswich Beer Festival är igång i stan och av någon märklig anledning har vi lyckats hitta dit. Och den här grejen är bara en del av en magnifik lördag.

25/9 2004 Ipswich Town - Plymouth Argyle 3-2, PR (23 270)Vi kör en klassiker, lista på beståndsdelar som gör lördagen så magnifik:

1. Ipswich Beer Festival. Flera hundra olika öl och cider direkt från tunnan.

2. Sällskapet på ölfestivalen. The usual suspects plus två herrar från Sverige, bröder vid namn Daniel och Lars. Vi har aldrig träffat duon förr, men de visar sig vara rackarns trevliga.

Bra gäng.
3. Matchen. Episk vändning efter att ha legat under med 2-0 efter 14 minuter. Men vi tar första halvlek först:

Tidslinje toalettbesök för Fru Nygårds: Går ut från läktaren i 12:e minuten. Plymouth gör 1-0 i 13:e följt av ett raskt 2-0 i 14:e. Nämnda fru återkommer i 15:e och tror att jag skämtar aprilo med henne när jag informerar om ställningen i matchen. Resultattavlan stödjer dock min info, dessvärre. Ipswich lyckas göra 1-2 och är på väg in i matchen när Fabian Wilnis blir utvisad. Vi ska alltså försöka jaga ikapp med en man mindre i mer än en halvlek. Lycka till med det.

4. Matchen, halvtid. Norske Ole sms:ar att det är lugnt, vi vänder det här och vinner med 3-2. Jag har aldrig träffat Ole, men han verkar vara en optimistisk gutt.

5. Matchen, andra halvlek. Det är nu det händer. Huff och puff i en dryg halvtimme innan det blir islossning och Shefki Kuqi forcerar in två baljor i tät följd. Vändningen är ett faktum och 3-2 är inget annat än ännu ett magiskt resultat av the come back kings.

6. Ole. Vi skulle ju träffas, men har misslyckats kapitalt med detta till synes tämligen enkla uppdrag. Vi hänger en stund på The Plough efter matchen i väntan på Glynns buss och plötsligt är norrmännen här med Ole i spetsen. Bra partyfolk I tell you.

7. Luis & co. En början på en bekantskap som än idag fortgår. Mycket vänligt sinnad man med trevliga polare.

8. Vi stannar på plogen tills de stänger. Jävla bra folk norrmännen och Luis med anhang.

Punkte 8 är i stora drag orsaken till att söndagen inte på något vis är lika magnifik som lördagen, men det är smällar man får ta. Vi har skakat av oss Stoke i alla fall.

Inga kommentarer: