2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

fredag 20 mars 2015

BLOGG #20 - DET ÄR LIKA BRA ATT FLYTTA TILL ENGLAND

Åtminstone en gång i livet bör man göra nåt som man inte gör vardagligdags, såsom att ta sitt pick och pack och flytta till ett annat land. Hyra ut lägenheten under fem månader till en journalist och dra liksom. Lite så tänker jag och Fru Nygårds (to be) inför hösten 2004 och hennes studier får bli via internet och eftersom jag också tänker mig att studera så gör jag det också via internet. Skitbra idé if I may say so myself och det får en ju som bekant. Vi flyttar till Ipswich helt enkelt.

21/8 Ipswich Town - Cardiff City 3-1, PR (21 828)

Helt sinnesjukt mycket packning det blir när man ska vara borta i fyra månader. Tur att King Daves pro bono-taxi-verksamhet blomstrar och hämtar på flygplats och att Dinsdale Gardens Hotels pro bono-rumsuthyrning-by-the-night fortfarande är up and running. Nästan ännu elegantare när taxidelen av verksamheten tar oss till Ipswich från Barnet dagen efter att vi landat och vilken osannolik sinkadus att Ipswich spelar match just idag! 

Vi checkar in oss själva och kastar in vårt bagage på vårt B&B och byter till en miljö vi känner oss bekväma i. Vi kallar den pubmiljö som inrymmer King Dave, far och son Everson, John och Glynn. Tryggare kan ingen vara. Sen tar vi oss ner till Portman Road och gör en annan pryl som vi kan väldigt bra, kolla på fotboll. För en gångs skull gör Ipswich en helgjuten insats och sopar banan med motståndarna. 3-1 är ju närapå lysande.

Dagen därpå vaknar vi och får oss en Full English till frukost innan det är dags att börja leta lägenhet/rum att hyra. Vi har fyra nätter inbokade på B&B-stället och i någon slags naiv planering har vi fått för oss att vi därefter ska ha skaffat oss ett plejs. Väldigt olikt mig, men precis samma tillvägagångssätt som när jag knappt ett decennium tidigare flyttade till Innsbruck för att plugga en termin. Väl beprövat med andra ord. Således, vi ringer ett tiotal samtal och inser att det här kan ju bli knepigt. Men det är ju ändå söndag och en bör givetvis helga vilodagen. Vi fortsätter leta imorgon.

Inga kommentarer: