2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

måndag 30 mars 2015

BLOGG #30 - SENT TO COVENTRY

Inte bara kan det bidra till geografiska utflykter att hålla på ett fotbollslag, det finns ytterligare lärdomar att dra från att till exempel åka till Coventry. Ordspråk och idiom på engelska är ju dessutom inte riktigt lika irriterande som de svenska motsvarigheterna. Och är det nåt man INTE vill, så är det att bli sent to Coventry.

3/10 2004, Coventry City - Ipswich Town 1-2, Highfield Road (12 068)

Nu är det dags för den där bussen igen. Ni vet den där med tanter som sitter och stickar, snubbekompisar som löser korsord och ett par svenskar. Den sortens buss. Tidig avspark kl 13.00 vilket betyder en arla avgång från Ipswich. Precis som i fallet med Stoke-resan är bussen framme i väldigt god tid och vi får roa oss med att kolla in hemmalagets club shop, jag och min blivande fru. Gott så. Nästa säsong ska klubben flytta till ny arena och det går att läsa en del om den inne i shopen. Dessvärre för Coventrys del är de en skugga av sitt forna jag och det verkar en smula onödigt att byta upp sig till en arena för 32 000 pers (som kan byggas ut till 48 000 och därefter till 64 000. Not likely to happen, reds anm). Men om man kollar in bortasektionen är det den konstigaste entrén till en läktare som jag nånsin sett. Där har vi i alla fall ett argument att göra flytten till nya McDonaldsarenan.

Uppvärmning. Sa jag att vi var på plats tidigt?
Vi köper inga Coventryprylar, det hade varit att låta hela äventyret gå lite överstyr. Istället tar vi oss friheten att hänga upp flaggan och inta vår plats på läktaren. Coventrylaget är på sitt mest gästvänliga humör inför tv-kamerorna som skickar ut matchen på Skys kanaler, eller vad sägs om en straffmiss och ett avgörande självmål (jag älskar Mr Own Goal)? Briljanta värdar.

Vår enda smolk i den världsberömda bägaren är att matchvärdarna insisterar på att vi ska sitta ner på vår sektion. Att hemmapubliken står upp hela matchen är det ingen som bryr sig om och vi försöker agera som om vi har skickat matchvärdarna till Coventry. Går sådär. Vi får sitta ner ändå mest hela matchen.

Ja just det, det här med att skickas till Coventry. Det betyder helt enkelt att man nonchar nån totalt. Låtsas som om den inte existerar. Som om hen vore luft blir det väl på svenska. Men visst är det roligare med Coventry?

Inga kommentarer: