2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

torsdag 9 april 2015

BLOGG #40 - FREDDIE, FAST ÄNDÅ INTE

Vad göra med en regnig tisdag kväll i november? Kanske göra sig en tripp till den kungliga huvudstaden London och inspektera sakernas tillstånd? Varför inte. Kanske en kan få reda på om Freddie Ljungberg spelar en ligacupmatch på en tisdag eller om det är under hans värdighet.

9/11 2004 Arsenal - Everton 3-1, Highbury (27 791)

Trevligheten med att hänga i London kan aldrig underskattas. Här finns ju miljoner prylar att roa sig med så även om en tog tjänstledigt resten av livet och uteslutande ägande sig åt att utforska stadens förlustelser skulle stora delar lämnas outforskade. En av våra favoritsysselsättningar består i att frekventera trevliga pubar och någon gång kommer det säkert finnas statistik över hur många vi har lyckats besöka, men det tillhör ett senare skede i livet.

Vi tar oss ut till Highbury för att köpa biljetter i luckan och hamnar på ena kortsidan bredvid storbildsskärmen. Dock några timmar kvar till avspark så vi chansar på att lämna det självutnämnda Home of football för att komma tillbaka lagom till kick-off.

Ett av många fotbollshem
A-S när en önskan om att få se Herr Ljungberg från Halmstad spela fotboll och då inte bara på tv utan som livs levande med färgat hår och hela den biten. Svaret på funderingen i ingressen visar sig dessvärre förhålla sig som så att han står över en fjärde omgång i ligacupen till förmån för en radda ungtuppar, exempelvis en yngling från Eskilstuna vid efternamn Larsson. Han börjar dock på bänken, liksom några andra talanger. Exempelvis en annan gök som för 10 år sedan fick följande omdöme av undertecknad:

Bäst på plan var en spoling vid namn Quincy Owusu-Abeiye som blev inbytt en bit in på första halvlek! Tänk på var ni läste det först för den grabben kommer bli nånting stort!

Ibland önskar man att det fanns osynlig skrift på datawebben. Hur många fotbollsfrälsta som inte håller på Arsenal, Ghana eller någon av de gazillion klubbar han varit på lån hos har koll på honom? Precis. Det finns en anledning till att jag inte jobbar som spelarscout till vardags. Han är i alla fall fenomenal i just den här matchen och det är ju alltid något.

Det regnar här i London idag. Sa aldrig Orup.
Jag kan bocka av Highbury som besökt arena, men A-S får fortsätta hoppas på att Freddie dyker upp på en fotbollsplan när hon sitter på läktaren.

Inga kommentarer: