2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

fredag 17 april 2015

BLOGG #48 - DEN STÖRSTA MATCHEN I CITYS HISTORIA

Tänk att få vara med om den största matchen i en klubbs historia. Någonsin. Ever. Ja, ni kanske fattar. Försök sedan att knöla in i medvetandet det faktum att motståndaren i denna episka tillställning är Monkey Dons (jag skojar lite på lattjo här, för de heter egentligen MK Dons). Men så är det för Cambridge City i andra omgången av FA-cupen uppsättning 2004/05.

3/12 2004 Cambridge City - MK Dons 0-1, City Ground (1 915 = utsålt)

Vilket ös det är på City Ground i universitetsstaden. Varenda biljett är såld sedan veckor tillbaka och enda orsaken till att jag har entrébevis stavas Pålle. Samma kuse som fixade biljetter till Tottenhamäventyret med svavelosande supportrar om ni minns. Han har tillskrivit klubbens ordförande i ärendet och två prima plåtar har blivit oss tillskickade i utbyte mot en icke oansenlig mängd engelska pengar.

Bortalagets supportrar står bakom ena målet. Ungefär som vanligt då kan man säga, men med den skillnaden att det inte finns någon läktare där. Bortsett från att det är en reklamskylt emellan så står de verkligen bakom målet. De verkar inte ha något särskilt emot det heller, då det redan i sjätte minuten rasslar i nätmaskorna bakom hemmakeepern. Därefter verkar samtliga spelare ha tappat nätmaskekompassen i omklädningsrummet för fler baljor bjuds det inte på i den här matchen. Däremot bjuds det bland annat på följande:

* Fri vandring längs ena långsidan. Väldigt flexibel matchbiljett.

* Kiosk nere vid ena hörnflaggan, husvagn style. Här serveras en utmärkt baconbaguette som sköljes ner med en cola. Allt till det facila priset av £5.

* Photo sessions. Vi får lite halvtråkigt en stund och knäpper lite kort. As you do. Så jag tar till exempel ett av Pålle, en hörnflagga och en gräsmatta i mörker. Very arty.

Bra väst, bra hörnflagga
* Hemresa. Annars kommer man ju inte hem liksom och det är av yttersta vikt att vi kommer hem eftersom jag ska upp och ta supporterbussen till Crewe typ jättejättetidigt imorgon. Tåget från Cambridge rullar in i Ipswich vid ettiden på natten. Bra planering. Jag får sova middag på bussen till Crewe.

Inga kommentarer: