2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

lördag 18 april 2015

BLOGG #49 - ETT STADIGT CREW TILL CREWE

Crewe är kanske ett av de bästa ortsnamnen att använda till en klassisk engelsk ordvits, en så kallad pun. Man kan nästan alltid svänga till något med platsen Crewe och ordet crew samt avsluta med "pun intended". Vilket man för övrigt kan göra i 99% av ordvitsfallen då uppskattningsvis endast 1% är unintended puns.

4/12 2004 Crewe Alexandra - Ipswich Town 2-2, Gresty Road (7 236)

Tröttman, den oändliga. Men avfärd kl 09.00 är ändå inte det värsta, det kunde ha varit Sunderland och kick-off kl 13.00. Nu är det dock Crewe och avspark kl 15.00 (med mitt crew). Ja jävlar, pun intended. Nu duger det dock inte att sticka in nunan i bussen kl 08.59 utan om man ska ha någon plats som är värd att sätta arslet på i fyra och en halv timme får man dyka upp tidigare än så. Med en halvtimme kvar till avfärd sitter vi redan på bussen och häckar, tanterna och töntarna (mitt crew). Ursäkta, men det är väldigt svårt att låta bli att tourettesordvitsa med tanke på förutsättningarna.

4.30 körtid ger för handen en ovanlig ankomsttid halvannan timme före kulan sätts i rullning. Kunde inte ha hänt på ett bättre ställe då det ligger ett gäng pubar bara några minuters promenad från arenans ingång. Jag traskar dit (utan mitt crew). Där inne finns dock ett bekant ansikte i form av Ray, den gamle räven. Några öl senare gör vi sällskap till arenan och upptäcker att vi har platser bredvid varandra i den 1200-hövdade tillresta skaran av bortasupportrar. Oddsen på det?


Ser den här läktaren stor ut i det här gräset?

Tur att vi har varandra, jag och Ray. Vi har inte mycket att glädja oss åt den första halvtimmen efter två hemmabaljor av en blivande storspelare som lystrar till namnet Dean Ashton. Han skulle sedermera få karriären förstörd av skador, men den största skadan inträffade när han lämnade Crewe för Norwich. Han skulle joinat ett annat crew. Hur som helst lyckas The Come Back Kings (annat lite roligare smeknamn på Ipswich Town än Tractor Boys, dock endast använt denna säsong pga dåliga att vända underlägen efter 04/05) både reducera och kvittera innan ett bombardemang vidtar för att försöka finna ett vinstmål. Dessvärre visar sig anstormningen fruktlös och vi får åka hem med endast en pinne i bussbagaget.

Förutom pinnen som busscrewet har lagt i bagageutrymmet blir vi uppmuntrade av Fru Nygårds (blivande) meddelande om att ITFC Sweden-flaggan fått radiotid  i BBC Suffolks direktreferat från matchen. Värt hela dagstrippen.

Nu hade det varit en ruskigt snygg knorr till avslutande knyta-ihop-säcken-pun om en hade kunnat peta in en elegant ordvits om att Crewe var ett mediokert crew, men en vinst hade ju underlättat för att det skulle finnas någon sanningshalt över huvud taget i en sån pun.

Inga kommentarer: