2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 21 april 2015

BLOGG #52 - FA YOUTH CUP

Vad tar man sig till när varken Ipswich, reserverna eller Colchester spelar veckomatch? Man kollar så klart in 18-årslaget när de spelar första omgången av FA Youth Cup.

13/12 2004, Ipswich U18s - Portsmouth 18s 3-2, PR (590)

En total utspelning räcker inte för att avgöra den här tillställningen efter 90 minuter och på klassiskt FA-cupmanér följer således förlängning. En bra sådan pga att rätt lag avgör och går vidare till andra omgången. Kul att se ungtupparna göra så bra ifrån sig och än mer imponerande med facit i hand efter att hela cuptävlingen kommit till ett väldigt bra avslut.

Pojkar på grönbete
Slutet gott, allting gott i första matchen alltså. Sen trillade det på så rackarns bra under resten av säsongen att junisarna slutligen hittade sig själva spelandes final mot självaste Southampton. Plantskolan från sydkusten. Lite visste vi då vilka blivande storspelare So'ton hade i sin trupp. Av spelarna som ställde upp för Ipswich klev en del så småningom upp i A-truppen, medan andra spelat i ligorna under Premier League. Motståndarna i röd- och vitrandigt däremot, där fanns en och annan yngling som låtit tala om sig sedan dess eller vad sägs om Theo Walcott, Adam Lallana och en viss Gareth Bale? De spelar i en helt annan värld idag kan man väl säga.

Ipswich fick med sig 2-2 från bortamatchen och efter 90 minuter i returen på Portman Road var ställningen 0-0 och förlängning att vänta (ingen bortamålsregel). Väl i förlängningen så avgjorde så hemmapojkarna med det enda målet i matchen inför nästan 15 000 åskådare. Och vi var inte där på finalen, men väl när första hindret övervanns mot Southamptons största lokala rivaler från grannstaden Portsmouth. Vi tar lite credd för det, thank you very much.

Inga kommentarer: