2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

fredag 10 april 2015

BLOGG #41 - OM ALE SOM DISKVATTEN

Diskvatten och ale nämns mig veterligen sällan i samma mening och i än mindre utsträckning som komparativa beskrivningar av en med noga utvalda ingredienser framställd öl av den överjästa sorten. Men ibland lurar en överraskande jämförelse bara precis bakom hörnet.

13/11 2004, Ipswich Town - Leeds United 1-0, PR (29 955)

Vår besöksström är återupptagen och helgen till ära är svärföräldrarna och hälsar på. Eller helgen och helgen, om man räknar onsdag till måndag till helg så stämmer den beskrivningen någorlunda och ibland kan man väl sträcka sig till att omfatta även onsdag-fredag samt efterföljande måndag i en helg. Några iakttagelser från den förlängda helgen i punktform:

* Bara för att man anländer på onsdagen betyder det inte att man inte kan gå på puben en onsdag. Just saying. Vi går på puben på onsdagen.

* En torsdag är en jättebra dag att åka till London för att strosa, köpa kaniner (alltså såna där från hon Beatrix med pottan) och gå på musikal. Classic London tourists.

* Disciplinerade studenter pluggar även på fredagar som egentligen är helgdagar. Alltså är det vad som står på vårt program medan herrn och frun från Österlen utforskar stan på egen hand.

* Lördag, vad kan man göra på en lördag? Gå på fotboll kanske? Ok'rå. Dirty Leeds är på besök och drar storpublik. Lite oklart varför ett lag med det öknamnet attraherar så många åskådare, men oavsett så är det alltid trevligt med ett utsålt stadion. Vi sitter denna gång på övre etage på motsatt läktare än vad vi vanligtvis gör och det visar sig att det funkar alldeles utmärkt även det. Darren Bent snubblar in matchens enda balja och vi har inga större invändningar mot det.

Förvärmning på The Arboretum

Jaså, det är såhär det ser ut när det är fullsatt?

* Söndag = kaninjakt. Eventuellt en tradition för engelska lordar på fina herresäten, men även en aktivitet för en svärmor som ska gå på boot sale på parkeringen vid Portman Road. En halv kasse med kaniner senare är hon på väg hem igen. Tror hon i alla fall, men om man är i en stad man inte riktigt känner igen är det lätt att förirra sig. Tack och lov hittar hon tillbaka till rätt spår och dyker så småningom upp hemmavid igen.

När den nya veckan presenterar sig är det dags för paret att åka hem till Sverige igen och vi får vifta adjö. Svärfar är nog glad att han slipper riskera att oavsiktligt beställa in en ale igen. Han tycker nämligen de smakar diskvatten. Jag misstänker att han har något allvarligt fel på sina smaklökar, men det får nog medicinska personal avgöra.

Inga kommentarer: