2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 28 april 2015

BLOGG #59 - 30-TIMMARSRESA

Värsta jobbruschen någonsin med övertid varje dag hela december och helgjobb. Men inte den här helgen. Precis vad man behöver som avkoppling när kroppen håller på att självantända av utmattning. En 30-timmars Englandsresa tur och retur.

10/12 2005 Ipswich Town - Queens Park Rangers 2-2, PR (24 628)

Vi är bra på logistik, det får man ändå ge oss. Herr och Fru Nygårds. Vi kör en just in time till The Dove, dvs till öppningstid, och möter upp med the usual suspects. Det blir alltså det här salta gänget.

En blandning av sött och salt
Matchen blir en klassisk moaner match, dvs allt och alla sitter och klagar på hur dåligt allt är. Målisen, försvaret, mittfältet, anfallet, korven, ölen, bänkgrannen, vädret och nationens allmänna tillstånd. Killen bredvid mig på 135 kg är något av en självutnämnd ledare för hela moaner-orkestern plus att han så att säga spiller över på min stol och ger ordet intim en helt ny mening. Till slut får vi i alla fall jubla och det är de bästa av matcher när det går trögt i 93 minuter och matchens sista spark ändå genererar poäng. Då kan man också stå ut med att en till synes drogpåverkad snubbe på raden bakom tjatar hela andra halvlek om att vi är QPR-fans in disguise. Pigg kille.

Klagomuren
Efter matchen åker vi med King Dave ända till Barnet och kommer inte i säng förrän efter midnatt. Skön grej ändå med tanke på att flyget på söndagen avgår vid pass halvsjusnåret. Några timmars sömn, upp och hoppa, in i King Daves bil och skjuts till Luton Airport. Hygglo snubbe King Dave, han är liksom all-inclusive hela han. När vi står vid gaten och är redo att kliva på planet hörs så en gigantisk knall och rutorna i gaten skakar. Vi tittar på varandra och undrar om någon har dragit av en fet bomb mitt på flygplatsen (vilket hade varit fett dåligt för väldigt många människor) men det verkar inte riktigt så. När vi kommer hem får vi veta att en oljedepå i Hemel Hempstead exploderat kl 06.01 och dragit med sig flera explosioner något senare. Byggnader flera kilometer bort har fått fönstren utblåsta av tryckvågen, men otroligt nog har ingen omkommit. De materiella skadorna var desto större och av storleken på Wikipedia-artikeln om händelsen drabbade det många av de närboende på ett eller annat sätt. Otäcka grejer, till och med värre än att ha en övergödd fotbollssupporter som snyltgäst på Row U, seat 0153, North Stand Lower Tier, Portman Road, Ipswich, Suffolk, UK.

Inga kommentarer: