2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 16 januari 2013

ÄLSKADE SKIVOR - DAG 16

41. PIECE BY PIECE - THE SINNERS

“Vad är det här nu då? När du inte kör negro spirituals är det Rolling Stones.” Han kan fortfarande inte skilja på The Sinners och Rolling Stones. Det är frapperande usel rockbildning, men så kan det gå när ens största idol heter Tommy Körberg.

Man kan tycka att Jonsson från Stråtenbo kunde ha haft vett att uppskatta ett dylikt stycke svensk rockhistoria, men så illa var det allt som oftast när vi lirade pingis och lyssnade på musik i biljardrummet i mitt föräldrahem. Pingis och Jonsson kommer i sällskap med pojkarna med husdjursaffären att avhandlas i större omfattning på högre plats på listan.


Vilka syndare!


Vad The Sinners anbelangar upplevde de nog aldrig större kommersiell succé än så här. Love You More Than This klättrade som en raket på listorna och plattan sålde hyggligt också. Själv införskaffade jag den på vinyl och lät de föredömligt korta rökarna på skivan ljuda i mitt pojkrum. Happy Hour som släpptes som förstasingel hade redan snurrat åtskilliga varv på skivspelaren och trots att den inte nådde samma listhöjder som Love You More Than This ligger den mig varmast om hjärtat. Happy Hour kan ju sällan bli fel om man säger så.

Inga kommentarer: