2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 29 januari 2013

ÄLSKADE SKIVOR - DAG 29

30. THE MAVERICKS - TRAMPOLINE

Sent 90-tal, kusinbrorsan med kompisar i sällskap på Tingvalla i Tomelilla och dansbandet på scen drar plötsligt igång Dance The Night Away av det föredömligt eleganta bandet Mavericks. Svårt för ett klassiskt svenskt dansband att sätta tänderna i en svängigare låt än så. Dessvärre spelar de svenske ofta i en annan division. En lägre.
Således dömt att misslyckas, men det var svårt att inte premiera ett sådant utsökt låtval. Kanske blev jag en smula överentusiastisk över detta faktum, men herregud svälj stoltheten och gilla svänget även om det suger i jämförelse med the real thing. Samtidigt som den goda smaken i valet av låt ligger på plussidan för dansbandet i det lilla skånska samhället hamnar det - och för den delen alla andra band som försöker sig på en cover - i det predikamentet att 99,99 % av jordens sångare står sig svullet slätt i jämförelse med Raul Malo. Nu är jag verkligen inte den som på nåt vis hänger upp mig på att nån anses sjunga finare än någon annan, men den här mannen har en sån pipa att det är svårt att bortse från. 

Hur den där kvällen på Tingvalla slutade har flytt mitt minne, men jag tar det som ett gott tecken att det bestående minnet är att dansbandet spelade en Mavericks-cover. Detta award winning band. Priser som det ena och andra bästa bandet på olika galor som Country Music Awards och Grammy. Konstigt nog peakade de som högst på plats 13 på amerikanska countrylistan med All You Ever Do Is Bring Me Down. Fanns det någon rättvisa hade den så klart röjt bort allt motstånd och letat sig upp till numero uno. Att de bröt upp 2003 var synd, men Raul körde på med sex soloskivor och nu är de tillbaka tillsammans igen för att släppa nytt i början av 2013. Det är dock i skrivande stund oklart huruvida de kommer att turnera i Sverige och stanna till på Tingvalla i Tomelilla. Om de gör det ska jag ta med mig kusinbrorsan så han får höra hur Dance The Night Away ska låta. På riktig svängigska.

Inga kommentarer: