2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

onsdag 23 januari 2013

ÄLSKADE SKIVOR - DAG 23

35. MANDO DIAO - BRING ‘EM IN

Enligt en gammal devis finns det inte mycket från Borlänge att hurra över när man kommer från Falun. Det hör till lika mycket som att det inte finns många Borlängebor som dansar jenka över Falurelaterade företeelser. Men det finns ju alltid undantaget som bekräftar devisen. Eller nåt sånt.


Bra slynglar från Borlänge


Tänk att vara profet i sin egen hemstad. Spela roll att det är lilla Borlänge. De här grabbarna har varit Peace & Loves husband i många år och med all rätta. Inte bara har de ett sväng på sina studioinspelningar som anstår ett framstående rockband, de har även livespelningar som är gåshudsframkallande. Lika lite som jag hade sett dem spela, nästan lika lite hade jag hört något av dem. Motown Blood hade varit med på en Sonic-skiva och det lät sensationellt bra. Vad var det här för slynglar? Det var det vi undrade där vi satt på Mölleplatsen i Malmö för att framför allt kolla in Kent och Hellacopters. Först ut var dock de här ynglingarna och de gick på knock. Fullständig knock. Det var osannolikt bra det de höll på med på den där lilla scenen de blivit tillslängda. Riko måste bli underrättad och underrättad blev han. “Riko, det här är nästa stora grej!” Stort för Borlänge-Riko att få höra det av en Falupojk. Inte många brydde sig så särskilt mycket om Gustav, Björn & co den där sensommarkvällen det året då jag och Fru Nygårds flög i skytteltrafik Arlanda-Sturup, åkte bil Falun-Malmö och tog tåget vissa sträckor. En gång möttes vi på halva sträckan. Det visade sig att det var Falköping som låg halvvägs. Om ni har möjlighet att undvika att åka till Falköping så ta ett gott tips och låt bli det. Inget svårare än så.

Påföljande sommar spelade Mando i Malmö igen, den här gången på Malmöfestivalen och det var betydligt fler folk som var intresserade. Debutalbum brukar vara fyllda av attityd, råhet och allmän attack i approachen. Bring ‘em In är inget undantag och slår fortfarande undan fötterna på lyssnaren. Det är oförskämt många utomordentliga nummer varav Motown Blood är ett klart underskattat sådant. Mr Moon, Sheepdog och The Band lysande pärlor i ett särskilt välbevarat band av pärlor.

Mando Diao, Brage, Sator, Peace & Love och min storasyster. Det finns några bra grejer med Borlänge trots allt, det får man ge stan.

Inga kommentarer: