2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

tisdag 22 januari 2013

ÄLSKADE SKIVOR - DAG 22

36. CONCRETE FLOORS AND BARN DOORS - ISRAEL NASH GRIPKA

Ponera att du är ute på turné i det lilla landet Sverige under februari och mars i små städer inbokad i pyttesmå konsertlokaler. Som rocker med fullt törstigt band och medföljande förband som inte heller bangar på lite spånken hamnar du och ditt sällskap en tisdagskväll i mars på en fritidsgård i en liten sketen stad i Dalarna, Sweden. Fullständigt spritförbud. Ridern helt överflödig. Du kan få en Fanta och en delicatoboll. Rock on liksom.


Nallebjörn på äng. Bra poäng.


Tillsammans med Good Lovelies hade den här nallebjörnen gjort mig sällskap under den där målande sommaren som fick vårt hus att bli ännu rödare. Fina nummer som Fool’s Gold, Drown och Black and Blue blandade med ytterligare åtta briljanta tillägg till rockhistorien. Där stod jag i fritidsgården de kallar för Arenan och väntade med ett hundratal andra tappra och undrade vad som skulle komma. Smakfullt nog hade Gripka & co tagit med sig Johan Örjansson och hans band att öppna upp kvällen med. Århundradets bonus kan man säga, men det (spoiler alert!) kommer avhandlas längre upp på listan. Vi går direkt på Israel och hans polare.

Han är lite lagom omfångsrik den gode Gripka. Så där precis att han ser björnlik ut. På ett kramgosigt vis. Och den där rösten som till höres kan spränga berg. Lägg därtill den trådsmale gurameister som sköter lead gitarren på ett mästerligt vis. Svänget. Leendet på mina läppar. Idiotlooken. Vilken satans ångvält. Toppat av några handskakningar och utbyten av ord efteråt vid införskaffande av lite merch. Svårslaget.

Lagom till sommaren var han tillbaka på Peace and Love och levererade dubbla spelningar. En akustisk och en jätteelektrisk. Den senare blåste nog skallen av ett antal överraskade festivalbesökare. Det sämsta var givetvis festivallängden på spelningen, men det kan man inte göra mycket åt. Bara att invänta nästa turnévända till vårt avlånga land. I ärlighetens namn har han dock redan gjort en vända i våra få storstäder. Får jag gissa lär det inte bli några småställen eller fritidsgårdar mer för den här mannen. Han är en stor björn nu.

Inga kommentarer: