2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

fredag 8 maj 2015

BLOGG #69 - ALLA TILL IPSWICH!

Saker att göra när man är föräldraledig:

1. Vara med sitt barn i största allmänhet.
2. Leka.
3. Gå på öppen förskola.
4. Fika.
5. Planera en resa till England för 25 svenska Ipswichsupportrar.

Men det där hade ni förstås redan koll på. Om vi lämnar de fyra första punkterna därhän för nu och fokuserar på den femte och sista så kanske vi får ihop ett inlägg.

I stort sett hela planeringsfasen sköts från tv-soffan på Stångtjärnsvägen 172 med laptopen i knät med undantag från on-siteundersökningarna på oktoberresan. Förberedelser ska ju vara minutiösa sägs det. To do-list:

* Ta in anmälningar. Check.
* Göra ett quiz. Check.

Bra grejer
* Införskaffa matchbiljetter till Ipswich - Watford och Crystal Palace - Ipswich. Check.
* Boka stadium tour på Portman Road. Kanske det knepigaste av allt. Det ska skrivas under kontrakt och faxas in. 2008, gå och göm dig.

Bra badkar och bra kakelsättare

* Få till en rundvisning på träningsanläggningen. Funkar.
* Kika ut en lämplig rutt för multipla pub crawls. Busenkelt. En är väl inte född igår?
* Plus en massa andra smågrejer, men det har vi faktiskt inte varken plats eller tid för just nu. Moving on.

Vi etablerar redan här traditionen av att hänga på Mannings innan match och kila vidare till Black Horse för att njuta av uteplatsen på baksidan.

Robin, Min kompis Lasse och Jr Hallström. Bra folk.
I retrospekt ett vinnande koncept för att ladda inför match. Dessvärre inte optimalt för händelseutvecklingen på planen. Mer än en gång har de rackarna svikit våra förberedande vinståtgärder och tyvärr visar det sig att dagens fight ska vara en av dessa gånger. 

9/2 2008 Ipswich Town - Watford 1-2, PR (24 227)

Trots att vi är 25 svenskar med ovan nämnda prepareringar tar de ingen notis om det över huvud taget. Respektlöst är väl bara förnamnet. Men vi hade i alla fall tur med vädret.

Varmt
Finaste februaridagarna i mannaminne, bra uppstyrt, det får man ändå ge dem. Efter matchen blir det prisutdelning till vinnare av quizen och kvällen ägnas åt att utforska det lokala pubutbudet. Vi hamnar på The Milestone och avslutar kvällen där med ett lokalt coverband som gör allt för att blåsa ut rutorna på etablissemanget med pubstandards som Sweet Caroline. Good effort. Precis som vissa i sällskapet som dansar till alibilirarna så till den milda grad att de får träningsvärk galore dan efter.

Vi får till och med vara med i lokalblaskan och allt som allt är resan så långt en lyckad sådan. Nu tar vi det vidare härifrån och hoppas på en ännu bättre fortsättning med kvarvarande aktiviteter och inte minst då tisdagsmatchen i London mot Palace. Kanske kan en till och med hinna med punkt 1,2 och 4 på att-göra-listan för en föräldraledig människa. Trean kan dock bli lite knepig.


Inga kommentarer: