2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

söndag 24 maj 2015

BLOGG #85 - TILLBAKA TILL RÖTTERNA

Tillbaka till rötterna är kanske att ta i, men dagens fotbollsäventyr utspelar sig på den enda arenan under fotbollsveckan 2011 som jag varit på förut. Portman Road. My place.

Dagen börjar i Barnet (var annars) med frukost tagen direkt från alla delar av kostcirkeln, två vita bröd med tre skivor back bacon. Så gör man för att magen ska stå sig fram till lunch. Därefter fortsätter dagen med att hoppa på buss 34 mot Arnos Grove för vidare befordran med tunnelbana till Liverpool Street Station för att där sätta sig på ett tåg mot Norwich. Som bekant är det ingen som verkligen åker till Norwich, såvitt man inte råkar somna, utan man hoppar av innan och gärna då i Ipswich. Det är lite så vi brukar göra. Resan är förstås noga planerad för att optimera ankomsttiden och vi dyker upp på The Dove någon minut efter öppningstid. Den enda som är där tidigare är Everson Sr som bokstavligen hängt på låset. Bra chefigt ändå.

Nu gäller det att fylla på depåerna och då inte bara genom att sänka en räcka ales utan en chilli om dagen är också bra för magen. Särskilt om man praktiserat världsmästarfrukost tidigare samma dag.

Världsmästarlunch
Extra viktigt när det är vinter att äta en varm och fyllig lunch. Sen blir det precis som det brukar efter sedvanlig pre-match build up, nämligen en fotbollsmatch. Logiken. Den här gången en dussinfight mot Doncaster under Paul Jewell. Lite oklart om laget kan ha fokus på dagens match med tanke på det äventyr som väntar redan på tisdag när det är dags för den andra semifinalen i ligacupen mot Arsenal på Emirates Stadium.

22/1 2011 Ipswich Town - Doncaster Rovers 3-2, PR (17 298)

Det börjar rövens dåligt med att bortalaget tar ledningen och håller den till halvtid. Dessutom är det så kallt att det hade varit skonsammare att gå på en fyra halvlekar lång bandymatch i minus 20. Turligt nog värmer andra halvlekens aktiviteter själen så pass att fötterna inte förfryser och trots att Donnie kvitterar till 2-2 cirka fjorton sekunder efter Ipswichs ledningsmål ordnar det sig till slut då hemmalaget lyckas trycka in en tredje balja.


I januari är det inte bara kallt, det blir även mörkt innan en match som sparkar igång kl 15.00 är slut. Ganska gemytligt, det blir lite mer stämningsfullt än när det är ljust. Vi skubbar järnet till tågstationen efter matchens slut och sätter oss tillrätta på tåget mot London (logistiken lämnar inget övrigt att önska, men det är väl så att säga överflödig information) och här får jag för mig att överraska både mig själv och i stort sett alla andra i min närhet genom att beställa en varm choklad som the choice of drink. Jag har inte ens fyllt 40 och beter mig som en pensionär. Men det går ju att åtgärda.

Vi tar förstås ett stopp på The Mitre i Barnet innan vårt stilla kvällsmål i Dinsdale Gardens. Briljansen i att känna sig som hemma. Vi avrundar kvällen med att se på Match of the Day vilket blir en utmärkt avslutning på en fenomenalt trevlig dag. Bara att knoppa in därefter då det är arla avgång på söndagen då jag siktat på att ta tåget mot Preston kl 08.30. Logistiken, den funkar även utan att King Dave styrt upp den.

Inga kommentarer: