2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

söndag 10 maj 2015

BLOGG #71 - OLD FARM III

Tidernas kanske viktigaste derby mellan Ipswich och våra ärkerivaler Norwich pågår just nu this very week. Igår spelade lagen 1-1 på Portman Road vilket betyder att den som avgår med segern i nästa veckas fight på Carrow Road tar sig till Wembley och den åtråvärda chansen om att få spela en match om uppflyttning till Premier League. Men då, 2008, handlade det mer om att få ha the bragging rights snarare om att ta någon uppflyttningsplats till högsta ligan.

En hel bunt andra svenskar har letat sig över till Suffolk för The East Anglian Derby, som det också kallas, och det är alltid trevligt med en större ansamling långväga supportrar förstås. Som en parantes kan nämnas att vi två veckor innan derbymatchen haft konstituerande möte i ITFC Sweden samt anslutit oss som officiell svensk supporterklubb till Ipswich Town FC. Förslag på detta kom nämligen upp i februari den där blöta kvällen på The Milestone och den blivande sekreteraren tyckte att det var något för mig att ta tag i och således är jag nu här på Portman Road inte bara i egenskap av mig själv utan även som ordförande för hela den här jämrans nystartade supporterklubben. Slut på parantes.

13/4 2008, Ipswich Town - Norwich City 2-1, PR (29 656)

Tredje derbyt för undertecknad med en meritlista av en vinst och en förlust. Dessvärre inkasserades förlusten i andra matchen någonsin på Portman Road för mig (om någon nu minns det/läste det inlägget öht) så hemmafacit ser inte bra ut så långt, men det går ju att ändra på.

Danny Haynes visar sig vara en utmärkt matchvinnare att luta sig mot i just den här matchen och hans 2-1 i slutet av första halvlek visar sig bli sista målet i drabbningen. Så mycket mer om själva matchen finns inte att säga än att det var fullsatt, folkligt och festligt. Så festligt att vi firar vinsten på The Greyhound med ett lass ale i gott sällskap. Svenskar runt hela bordet i stort sett.

Som avslutning på hela dagen går en av svenskarna - som har ganska liten erfarenhet av landet vi är i - fullständiga bananer. En taxi av klassiskt Englandssnitt kör förbi efter stängningsdags och han utbrister i totalt osammanhängande haranger om att han har sett såna på tv. Hoppas han inte åker till London any time soon, då blir det jobbigt. Vi hoppar taxin och promenerar hem istället. Bra slut på en derbydag.

Inga kommentarer: