2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

söndag 31 maj 2015

BLOGG #92 - ATT FÖLJA UPP EN FOTBOLLSVECKA

Ett ganska bra sätt att följa upp en fotbollsvecka är att dra iväg på ännu en medlemsresa. Var det verkligen ett helt år sen senast det begav sig? Tydligen. Om ni inte minns hur det gick till kan ni ju kolla länken ovan och mer eller mindre köra karbonpapper på det lördagsupplägget. Skulle det förhålla sig som så att ni inte vill lämna det här inlägget när ni precis hittat hit kan ni med fördel även fortsätta läsa och få dagen i sammandrag.

Mannings. Har vi hört det förut? Fast den här gången samlas vi först 11.30, möjligen med bakgrund av att det är många barn med på resan den här gången. Exempelvis har vi Systersektionen med oss, syrran sin äldste och Robbo full uppsättning kids och dagen drar igång med att kolla in supportershoppen följt av en leksession i parken bakom norra läktaren. Lysande uppladdning. 

Bortsett från att vi kastar in en lekpark i mixen fortsätter resan i precis samma stil som säsongen före då vi samlas på Lloyds Tavern igen för att lyssna på några spelare och en direktör i klubben. Den uppmärksamme läsaren (eller den med särdeles gott minne) kanske invänder att den här traditionen faktiskt inte är med i traditionen längre enligt blogg #81 och det är alldeles korrekt. Vad som också är korrekt är att det idag 2015 inte finns någon tradition som inrymmer Lloyds Tavern över huvud taget, men att det 2011 faktiskt fanns plats för en dylik aktivitet. Upplägget känns mer som en repris än en tradition så vi är ganska glada att få dra vidare till Black Horse (fortfarande med i det traditionella upplägget år 2015) för att hänga ute i solskenet. Vad kommer sen? Flottburgaren, den välstekta, förstås. Sen är vem som helst färdigladdad för 90 minuter.

9/4 2011 Ipswich Town - Crystal Palace 2-1, PR (24 378)

Helt i linje med ITFC Swedens låga medelålder bland deltagarna denna gång är Ipswichs vassaste spelare för dagen bara 17 år gammal. Josh Carson ser till att skicka in två bollar i motståndarnätet och därmed i allra högsta grad bidra till tre härliga pinnar. Publiksiffran är finfin, men det låter som om det bara är några hundra på plats dessvärre. Trist med ett publikum som tror de har stämplat in på biblioteket. Dock är Systersektionen och systersonen på strålande humör och applåderar eventet som sådan. Systersektionen skanderar till och med "Come on Ipswich" ett flertal gånger. Språkbegåvningen alltså. 40 st nöjda ITFC Sweden-medlemmar på läktaren hyllar de blåvita efter slutsignalen innan vi tar oss till läktaren mittemot för att fraternisera med några rediga legender från förritin som gjort typ 30 000 mål för Ipswich tillsammans. Fina grejer.

Som sig bör kör vi sedan en gemensam middag och denna gång på Mizu mitt i stan. Favorit i repris. En annan reprisering är att hänga på The Dove för att avsluta kvällen. Den här gången överlämnar vi en sjal med ITFC Sweden-tryck som åker upp runt halsen på älghuvudet som hänger i puben. Inga konstigheter alls, vilken engelsk pub har inte en älg på väggen? Eftersom halsduken har vår logga med älgen på så passar den utomordentligt runt älghalsen.

Älg med älghalsduk
Om någon undrar så hänger halsduken där än idag. En bra förutsättning för att upprätthålla denna del i traditionen således.

Inga kommentarer: