2015: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2015. En text, en låt, en spellista.....
2014: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2014. En text, en låt, en spellista.....
2013: .....Spotifylista Popskolan by Nigge 2013. En text, en låt, en spellista.....
2012: .....Spotifylista Popskolan by Nigge. En text, en låt, en spellista.....

torsdag 14 maj 2015

BLOGG #75 - EN OFFICIELL MEDLEMSRESA

En tämligen omedelbar effekt av att starta upp en supporterklubb och promota densamma är att en plötsligt märker att nämnda klubb har en uppsjö med medlemmar. Första säsongen klockar in på inte mindre än 150 st varav en fjärdedel tänker sig att det är en bra idé att åka med på medlemsresa och det är ju svårt att ens hitta ett endaste argument för att de inte skulle göra det.

Så pass vasst har vi röstat på årsmötet under hösten 2008 att den första officiella medlemsresan blir till det här gamla farmen-derbyt som har figurerat vid några tidigare tillfällen på den häringa bloggen (har man missat det tittar man nog bara på bilderna alternativt sover under en sten). Ipswich-Norwich i aprilsolen på Portman Road, det här har vi styrt upp föredömligt. För egen del blir det extra ståndsmässigt boende pga kombination av att kusinbrorsan med fru är med på resan samt att Fru Nygårds gett mig i julklapp att vi ska bo på Salthouse i hamnen (där kusinbrorsan med fru av en händelse också finns inbokade). Top of the line-enhet. 

Fina grejer

Vi har valt att bygga upp resan i några olika delar ungefär så här:

A) Spela fotboll. Det ska visa sig rendera en sällan skådad träningsvärk för undertecknad pga kröka rygg alltför många gånger. En borde spelat ute istället (vilket tydligen övriga delar av laget också instämmer i, ända till denna dag faktiskt) och alibisprungit lite på ena kanten. Vi förlorar med 8-4 och det är tur att det finns tillgång till pub och därtill tillhörande attiraljer.

Förbrödring mellan svenskar och engelsmän
B) Dränka bedrövelsen. Inte så mycket en officiell punkt på programmet som en spontan följd av att matchen (oavsett utgång) är färdigspelad. Se där, då är vi inne på det här med att dricka öl igen. Man kan ju tro att den här publikationen är sponsrad av något slags bryggeri.

C) Gemensam middag på stamhaket Mizu mitt i stan.D) Vakna upp på söndagen fullständigt ledbruten (inte heller officiell punkt på programmet). Inga bilder på det.

E) Stadium Tour före matchen. Bra uppstyrt om ni frågar mig för det hör inte till vanligheterna att man får en sån timmarna före ett derby mot ärkerivalen.

Lugnet före stormen
F) 20/4 2009 Ipswich Town - Norwich City 3-2, PR (28 274)

Att slå lokalkonkurrenten är alltid en seger utöver det vanliga, men att göra det med ca 40 svenskar på plats och i strålande väder är ändå svårslaget. En lovely day out helt enkelt och gänget är lyriska över hur dagen har utvecklat sig. 

Strålande helt enkelt
Det görs mål på straff och friläge och trots att det slinker in två bakåt så spelar det mindre roll då det blir tre framåt. Segern firas givetvis vederbörligt i solen i en beer garden. Så pass roligt har vi haft att vi kan tänka oss att göra en medlemsresa nästföljande säsong också.

Eftersläckning

Inga kommentarer: